Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC slæber rundt på milliardgæld: “Det kan være fristende for nogle af konkurrenterne at presse priserne”

Danmarks største teleselskab kæmper med en milliardstor gældspost. Det udgør en stor risiko for selskabet der aflægger kvartalsregnskab torsdag, lyder vurderingen.

Danmarks største teleselskab TDC, har lånt intet mindre end 50 milliarder kroner ved blandt andet at udstede obligationer.

Det er ifølge Danske Bank-analytiker Natasja Katarina Cordes så meget, at det udgør en reel risiko for selskabet.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

“De ligger ret højt gearet, og derfor kunne det være fristende for nogle af konkurrenterne at presse priserne. TDC er i en branche, hvor konkurrenter som Telia, Telenor og 3 har meget mindre at tabe, fordi de ikke er lige så store i Danmark. Så hvis konkurrenterne skruer på priserne, vil det påvirke deres indtjening i meget mindre grad end TDC," siger Natasja Katarina Cordes til Finans.

Teleselskabet fremlægger torsdag nyt kvartalsregnskab, der vil afsløre den økonomiske situation for selskabet.

TDC i gang med en opslitning af selskabet. Den ene del kaldet Nuuday kommer til at håndtere de digitale tjenester mens den anden del, Netco, bliver et infrastrukturselskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere