Artikel top billede

Fortalt til: Jacob Ø. Wittorff

Mennesker i IT
Udgivet 20. maj 2019 kl. 15.03

Her hos Google har vi nogle af de mest effektive datacentre i hele verden, og vi troede egentligt ikke, at det var muligt at gøre dem mere effektive.

Alligevel fik en af vores ingeniører i Californien sidste år den ide, at han vil forsøge at presse endnu mere effektivitet ud af dem. Det ville han gøre ved anvende machine learning.

Til vores store overraskelse lykkedes det ham at skabe signifikante forbedringer helt uden at tage ny hardware i brug.

Det eneste, han gjorde, var at tilføre en ny algoritme, der blandt andet går ind og styrer kølesystemet. På den måde lykkedes det at nedsætte energiforbruget i et helt datacenter med i gennemsnit 30 procent.

Algoritmen er blandt andet i stand til forudse, hvornår det er nødvendigt med vedligeholdelse af nogle af de dele, der anvendes i datacentreret, men algotimen går også ind og forudser temperaturudvikling, den fremtidige nedkølingskapacitet, og hvordan belastningen fra kunderne vil udvikle sig.

Lige nu tror jeg, at vi har ramt grænsen for, hvor meget vi kan effektivisere via algoritmer, men hos Google holder vi aldrig op med at eksperimentere.

Nogle af de ting, som vi kigger på i øjeblikket er blandt nye batteriteknologi, som vil gør det muligt at anvende endnu mere effektive batterier i datacentrene.

Alaa Salama, Data Center's Sustainability Manager, Google


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.