Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Avis: Efterforskere finder bagdør i Huawei-infrastruktur

Huawei har placeret bagdøre i de netværk, som de store hollandske telefirmaer anvender, skriver hollandsk avis. Huawei benægter blankt.

Den omstridte kinesiske telegigant Huawei har indplaceret en skjult bagdør i de netværk, som flere af de førende hollandske telefirmaer anvender.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til den hollandske avis De Volksrant, der citerer unavngivne kilder i efterretningsbranchen for oplysningen.

Ifølge avisen undersøger det hollandske efterretningsvæsen, AIVD, nu, om situationen har betydet, at Huawei har spioneret til fordel for den kinesiske regering.

Huawei afviser blankt beskyldninger og understreger - som det har været tilfældet mange gange tidligere - at Huawei overholder alle regler i alle de lande, hvor selskabet har aktiviteter.

“Huawei holder døren lukket for regeringer og andre, der ønsker at anvende vores netværk til aktiviteter, der truer cybersikkerheden,” lyder det fra det kinesiske selskab.

Læs også:

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere