Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund Hansen)

Derfor vil Margrethe Vestager ikke tvangs-opsplitte tech-firmaer

EU-kommissær Margrethe Vestager er ikke meget for at tvangs-opsplitte de store tech-firmaer, som det ellers er blevet foreslået i USA. Se hvorfor.

EU-kommissær Margrethe Vestager (R) ser ikke meget fidus i at tvangs-opsplitte tech-firmaer sådan som blandt andre den amerikanske præsident-kandidat Elisabeth Warren har foreslået, skriver Børsen.

Hun siger til avisen, at det for hende er ‘absolut sidste udvej’ at tvangs-opslitte selsaber.

Istedet vil hun hellere fokusere på at få markedet til at fungere.

"Når du har så store skalerbare økonomier, risikerer man bare at få to gigantiske selskaber, hvis du opsplitter dem," siger hun til avisen.

Læs også:

Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"

Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere