Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent

En bøde fra EU-kommissær Margrethe Vestager har sat et markant aftryk på bundlinjen i Google kvartalsregnskab.

Udsigten til at skulle betale den kæmpemæssige bøde, som EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, uddelte for et år siden, har sat sine tydelige spor på det regnskab, som Googles moderselskab, Alphabet, afleverede sent mandag aften.

Bøden, der lød på 11,5 milliarder kroner, kunne således aflæses direkte på Googles bundlinje, der i dette kvartal lander på 6,66 milliarder dollar.

Det er et fald på 29 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Læs også: Google får kæmpebøde af EU: Skal betale 11,5 milliarder kroner for misbrug af dominerende position

Omsætnings-fremgang var ikke nok

Googles omsætning bød til gengæld på en omsætningsfremgang på 17 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Det landede dermed på 36,3 milliarder dollar.

Omsætningsfremgangen levede dog ikke op til analytikernes forventninger, og derfor faldt Alphabet-aktien også med syv procent på det såkaldt eftermarked efter regnskabet blev offentliggjort.

EU uddelte bøden til Google i marts 2018, fordi EU vurderede, at selskabet havde udnyttet sin dominerende position på markedet for søge-baserede annoncer.

“Google har cementeret sin dominans inden for søgebaserede annoncer og beskyttet sig selv mod konkurrence-pres ved at indføre konkurrence-hæmmende restriktioner i aftaler med tredje-parts-websites,” lød det fra denang Margrethe Vestager, da bøden blev uddelt.

Læs også: Vestager er ved at afslutte endnu en undersøgelse af Google: Måske på vej med endnu en kæmpebøde

I konkurrence med Facebook

Google er i øjeblikket involveret i kamp mod Facebook om det globale marked for digitale annoncer.

Facebook offentliggjorde sit kvartalsregnskab i sidste uge, og her måtte Facebook ligesom Google forberede sine aktionærer på, at selskabet står overfor en gigantisk bøde.

I Facebooks tilfælde er det dog den amerikanske myndighed FTC (Federal Trade Commission), der har udstedt en bøde på knap 20 milliarder danske kroner for en række privacy-relaterede problemer.

Facebooks regnskab blev dog alligevel modtaget pænt af aktiemarkederne, fordi selskabet omsætning steg med 26 procent til 15,1 milliarder dollar, hvilket var mere end aktiemarkederne havde forventet.

Læs også: Facebook gør klar til at modtage kæmpebøde for omfattende privacy-problemer: Trækker 20 milliarder kroner ud til betaling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere