Artikel top billede

Huawei satser på opbakning i Europa efter amerikansk totalforbud

Kinesiske Huawei tror ikke på, at Europa vil følge USA's eksempel og sortliste selskabet. Til det har Huawei haft alt for lange partnerskaber med europæiske selskaber, mener toppen hos Huawei.

Huaweis top tror ikke på, at Europa vil følge i USA's fodspor, når det kommer til at sortliste og indføre et forbud mod selskabet.

"Vi tror ikke på, at det kan ske i Europa. Jeg tror på, at de vil tage deres egne beslutninger uafhængigt," lyder det fra Huaweis vicepræsident Cathrine Chen til den italienske avis Corriere della Sera.

Det skriver Reuters.

Hun henviser til, at Huawei har arbejdet i Europa i 10 til 20 år og samarbejdet tæt med europæiske teleleverandører om udviklingen af 5G-netværk.

Læs også: Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone

Stort marked for Huawei

I et separat interview med en anden italiensk avis gjorde Huaweis italienske direktør, Luigi De Vecchis, det samtidig klart, at et forbud mod Huawei ville sætte Europa tilbage i forhold til udviklingen af 5G-netværk og digitalisering af de europæiske økonomier.

Kinesiske Huawei har været under heftig beskydning fra USA i det seneste stykke tid.

Senest igangsatte Præsident Trump en voldsom kædereaktion, efter at han ved præsidentielt dekret ikke bare frarådede, men forbød, amerikanske virksomheder og institutioner at handle med den førende kinesiske tech-koncern, mobil- og netværksproducenten, Huawei.

Efter flere måneders amerikanske beskyldninger om spionage, teknologi-tyveri og for 'at være styret af den kinesiske regering,’ rammes Huawei altså af et omsiggribende totalforbud.

Læs mere her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Huawei har nægtet sig skyldig i alle de amerikanske anklager og henvist til, at USA ikke har frembragt beviser for den påstående spionage.

Mens det kinesiske og flere asiatiske nøglemarkeder fortsat er relativt sikre for den kinesiske tech-gigant, er hele det europæiske mobilmarked nu truet, og det europæiske kontinent alene er Huaweis næststørste handelsplads.

I Danmark har Huawei efterhånden fået etableret sig som danskernes næstmest populære mobilproducent.

Læs mere om konsekvenserne for Huawei her: Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere