Artikel top billede

Huawei satser på opbakning i Europa efter amerikansk totalforbud

Kinesiske Huawei tror ikke på, at Europa vil følge USA's eksempel og sortliste selskabet. Til det har Huawei haft alt for lange partnerskaber med europæiske selskaber, mener toppen hos Huawei.

Huaweis top tror ikke på, at Europa vil følge i USA's fodspor, når det kommer til at sortliste og indføre et forbud mod selskabet.

"Vi tror ikke på, at det kan ske i Europa. Jeg tror på, at de vil tage deres egne beslutninger uafhængigt," lyder det fra Huaweis vicepræsident Cathrine Chen til den italienske avis Corriere della Sera.

Det skriver Reuters.

Hun henviser til, at Huawei har arbejdet i Europa i 10 til 20 år og samarbejdet tæt med europæiske teleleverandører om udviklingen af 5G-netværk.

Læs også: Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone

Stort marked for Huawei

I et separat interview med en anden italiensk avis gjorde Huaweis italienske direktør, Luigi De Vecchis, det samtidig klart, at et forbud mod Huawei ville sætte Europa tilbage i forhold til udviklingen af 5G-netværk og digitalisering af de europæiske økonomier.

Kinesiske Huawei har været under heftig beskydning fra USA i det seneste stykke tid.

Senest igangsatte Præsident Trump en voldsom kædereaktion, efter at han ved præsidentielt dekret ikke bare frarådede, men forbød, amerikanske virksomheder og institutioner at handle med den førende kinesiske tech-koncern, mobil- og netværksproducenten, Huawei.

Efter flere måneders amerikanske beskyldninger om spionage, teknologi-tyveri og for 'at være styret af den kinesiske regering,’ rammes Huawei altså af et omsiggribende totalforbud.

Læs mere her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Huawei har nægtet sig skyldig i alle de amerikanske anklager og henvist til, at USA ikke har frembragt beviser for den påstående spionage.

Mens det kinesiske og flere asiatiske nøglemarkeder fortsat er relativt sikre for den kinesiske tech-gigant, er hele det europæiske mobilmarked nu truet, og det europæiske kontinent alene er Huaweis næststørste handelsplads.

I Danmark har Huawei efterhånden fået etableret sig som danskernes næstmest populære mobilproducent.

Læs mere om konsekvenserne for Huawei her: Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.