Artikel top billede

Huawei satser på opbakning i Europa efter amerikansk totalforbud

Kinesiske Huawei tror ikke på, at Europa vil følge USA's eksempel og sortliste selskabet. Til det har Huawei haft alt for lange partnerskaber med europæiske selskaber, mener toppen hos Huawei.

Huaweis top tror ikke på, at Europa vil følge i USA's fodspor, når det kommer til at sortliste og indføre et forbud mod selskabet.

"Vi tror ikke på, at det kan ske i Europa. Jeg tror på, at de vil tage deres egne beslutninger uafhængigt," lyder det fra Huaweis vicepræsident Cathrine Chen til den italienske avis Corriere della Sera.

Det skriver Reuters.

Hun henviser til, at Huawei har arbejdet i Europa i 10 til 20 år og samarbejdet tæt med europæiske teleleverandører om udviklingen af 5G-netværk.

Læs også: Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone

Stort marked for Huawei

I et separat interview med en anden italiensk avis gjorde Huaweis italienske direktør, Luigi De Vecchis, det samtidig klart, at et forbud mod Huawei ville sætte Europa tilbage i forhold til udviklingen af 5G-netværk og digitalisering af de europæiske økonomier.

Kinesiske Huawei har været under heftig beskydning fra USA i det seneste stykke tid.

Senest igangsatte Præsident Trump en voldsom kædereaktion, efter at han ved præsidentielt dekret ikke bare frarådede, men forbød, amerikanske virksomheder og institutioner at handle med den førende kinesiske tech-koncern, mobil- og netværksproducenten, Huawei.

Efter flere måneders amerikanske beskyldninger om spionage, teknologi-tyveri og for 'at være styret af den kinesiske regering,’ rammes Huawei altså af et omsiggribende totalforbud.

Læs mere her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Huawei har nægtet sig skyldig i alle de amerikanske anklager og henvist til, at USA ikke har frembragt beviser for den påstående spionage.

Mens det kinesiske og flere asiatiske nøglemarkeder fortsat er relativt sikre for den kinesiske tech-gigant, er hele det europæiske mobilmarked nu truet, og det europæiske kontinent alene er Huaweis næststørste handelsplads.

I Danmark har Huawei efterhånden fået etableret sig som danskernes næstmest populære mobilproducent.

Læs mere om konsekvenserne for Huawei her: Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.