Artikel top billede

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Donald Trump indfører nødretsstilstand og blokerer for kinesiske Huawei. Alle amerikanske virksomheder skal nu søge særskilt tilladelse, hvis de vil sælge produkter til Huawei. Det kan ramme selskabet alvorligt.

USA’s præsident Donald Trump udnytter nogle særlige præsidentielle beføjelser og forbyder med henvisning til den nationale sikkerhed nu helt amerikanske virksomheder at anvende teknologi fra kinesiske Huawei.

Desuden forbyder Donald Trump, at amerikanske virksomheder må sælge teknologi til Huawei uden særlig tilladelse.

Det betyder konkret, at Huawei nu udelukkes helt fra at levere teknologi til de amerikanske teleselskaber, der for tiden er ved at komme i gang med at bygge 5G-netværk.

Huawei, Ericsson og Nokia er her de førende udstyrs-leverandører i verden.

Amerikanerne har længe givet udtryk for, at de mener, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med den kinesiske regering.

De frygter, at Huawei kan udnytte sit udstyr til at levere vigtige oplysninger til den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei har i dag stort set ingen tilstedeværelse på det amerikanske marked.

Mest alvorligt for det kinesiske kæmpeselskab er måske derfor forbuddet til amerikanske virksomheder mod at sælge teknologi til Huawei uden særlig tilladelse.

Huawei indgår som næsten alle andre teknologiselskaber i et stort, globalt kredsløb, hvor teknologier anvendes på kryds og tværs.

Huawei anvender således en lang række komponenter fra amerikanske leverandører - herunder Qualcomm, Broadcom samt selvfølgelig ikke mindst Android-styresystemet.

Huawei placeres nu på den såkaldte Entity-liste. Det betyder, at amerikanske leverandører skal søge om at få lov til at sælge produkter til Huawei.

For at få tilladelse, skal de for hvert produkt dokumentere, at salget ikke er nogen trussel mod den amerikanske nationele sikkerhed.

Et lignende forbud var for et års tid siden ved at knække halsen på en af de andre helt store kinesiske techfirmaer ZTE.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Huawei har som reaktion på forbuddet udsendt en meddelelse. Selskabet har konsekvens fastholdt, at der ikke er noget at komme efter.

“At udelukke Huawei fra at drive forretning i USA vil ikke gøre USA mere sikker eller stærkere. Istedet vil det kun begrænse USA til at anvende dårligere og dyrere alternativer, hvilket vil få USA til at sakke agterud i 5G-udrulningen,” lyder det fra Huawei.

Læs også:

Huawei-topchef vil have indført fælles standarder for it-sikkerhed og verifikation efter massiv kritik: "Det vil gøre verden til et bedre sted"

"Huawei vil ikke have, at man begår en fejl. Det er helt ekstremt rigidt. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Så nej, jeg er slet ikke urolig for, at Huawei skulle spionere"

Ericsson skal overtage drift af TDC's netværk om allerede to uger: Huawei færdig som hovedleverandør et år før kontraktudløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.