Artikel top billede

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Donald Trump indfører nødretsstilstand og blokerer for kinesiske Huawei. Alle amerikanske virksomheder skal nu søge særskilt tilladelse, hvis de vil sælge produkter til Huawei. Det kan ramme selskabet alvorligt.

USA’s præsident Donald Trump udnytter nogle særlige præsidentielle beføjelser og forbyder med henvisning til den nationale sikkerhed nu helt amerikanske virksomheder at anvende teknologi fra kinesiske Huawei.

Desuden forbyder Donald Trump, at amerikanske virksomheder må sælge teknologi til Huawei uden særlig tilladelse.

Det betyder konkret, at Huawei nu udelukkes helt fra at levere teknologi til de amerikanske teleselskaber, der for tiden er ved at komme i gang med at bygge 5G-netværk.

Huawei, Ericsson og Nokia er her de førende udstyrs-leverandører i verden.

Amerikanerne har længe givet udtryk for, at de mener, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med den kinesiske regering.

De frygter, at Huawei kan udnytte sit udstyr til at levere vigtige oplysninger til den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Huawei har i dag stort set ingen tilstedeværelse på det amerikanske marked.

Mest alvorligt for det kinesiske kæmpeselskab er måske derfor forbuddet til amerikanske virksomheder mod at sælge teknologi til Huawei uden særlig tilladelse.

Huawei indgår som næsten alle andre teknologiselskaber i et stort, globalt kredsløb, hvor teknologier anvendes på kryds og tværs.

Huawei anvender således en lang række komponenter fra amerikanske leverandører - herunder Qualcomm, Broadcom samt selvfølgelig ikke mindst Android-styresystemet.

Huawei placeres nu på den såkaldte Entity-liste. Det betyder, at amerikanske leverandører skal søge om at få lov til at sælge produkter til Huawei.

For at få tilladelse, skal de for hvert produkt dokumentere, at salget ikke er nogen trussel mod den amerikanske nationele sikkerhed.

Et lignende forbud var for et års tid siden ved at knække halsen på en af de andre helt store kinesiske techfirmaer ZTE.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Huawei har som reaktion på forbuddet udsendt en meddelelse. Selskabet har konsekvens fastholdt, at der ikke er noget at komme efter.

“At udelukke Huawei fra at drive forretning i USA vil ikke gøre USA mere sikker eller stærkere. Istedet vil det kun begrænse USA til at anvende dårligere og dyrere alternativer, hvilket vil få USA til at sakke agterud i 5G-udrulningen,” lyder det fra Huawei.

Læs også:

Huawei-topchef vil have indført fælles standarder for it-sikkerhed og verifikation efter massiv kritik: "Det vil gøre verden til et bedre sted"

"Huawei vil ikke have, at man begår en fejl. Det er helt ekstremt rigidt. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Så nej, jeg er slet ikke urolig for, at Huawei skulle spionere"

Ericsson skal overtage drift af TDC's netværk om allerede to uger: Huawei færdig som hovedleverandør et år før kontraktudløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere