Artikel top billede

USA klar med 700 millioner dollar til at fjerne Huawei-udstyr hos virksomheder

Flere politikere i USA er klar med 700 millioner dollar, der skal hjælpe amerikanske virksomheder med at slippe af med Huawei.

Onsdag fremlagde flere amerikanske politikere i senatet et lovforslag, der skal hjælpe amerikanske televirksomheder med at slippe af med alt Huawei-udstyr.

Der er sat 700 millioner dollar, eller hvad der svarer til omkring 4,6 milliarder kroner af til forslaget.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lovforslaget kommer efter, at USA har beskyldt Huawei for at spionere på andre lande gennem sit teleudstyr.

Derfor har den amerikanske regering samtidig advaret andre allierede lande om ikke at anvende Huaweis udstyr til det kommende 5G-netværk.

“Med så meget på spil er vi nødt til at beskytte vores kommunikationsinfrastruktur mod trusler fra udenlandske regeringer og virksomheder som Huawei,” siger den republikanske senator Tom Cotton, der er en af politikerne bag lovforslag.

Forslaget har opbakning fra politikere fra begge de to partier i senatet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere