Artikel top billede

Trusslen fra hackere skærer ned på antallet af it-sikkerhedsvirksomheder

Den stigende trussel fra cyberkriminelle betyder en konsolidering i markedet for it-sikkerhedsselskaber.

Flere trusler betyder færre sikkerhedsvirksomheder. Det kan lyde ulogisk, men er ikke detro mindre tilfældet i den danske it-sikkerhedsbranche.

It-sikkerheds-virksomhederne er nemlig i gang med en konsolidering i markedet i takt med, at der bliver flere trusler mod det danske virksomheder.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

"Sikkerhedsmarkedet var tidligere meget diffust, men firmaer som Symantec forsøger nu at tilbyde alt inden for sikkerhed, mens Microsoft, Google og Amazon er begyndt at bygge deres egne sikkerhedssystemer ind i softwaren. Derfor tror jeg, at vi vil se færre, men større firmaer fremover," siger Troels Ørting Jørgensen, formand for Centre for Cybersecurity hos World Economic Forum til erhvervsmediet.

En rapport fra erhvervsstyrelsen peger i samme retning af, at flere mindre selskaber er begyndt at slå sig sammen for at få flere muskler over for de cyberkriminelle.

Læs også: Her er danske Ezentas planer efter salg til global konkurrent

Et dansk eksempel er it-sikkerhedsvirksomheden Ezenta, der tidligere på året blev opkøbt af finske Nixu.

“'Size matters' – også i cybersikkerhed. For vi er nødt til at tiltrække de bedste medarbejdere for at kunne tiltrække de store projekter hos kunderne, og der er det afgørende at du har en vis størrelse og professionalisme. Tillid er alfa omega inden for cybersikkerhed,” fortalte Niels Kemal Onat, topchef i Ezenta, til Computerworld efter opkøbet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere