Artikel top billede

Trusslen fra hackere skærer ned på antallet af it-sikkerhedsvirksomheder

Den stigende trussel fra cyberkriminelle betyder en konsolidering i markedet for it-sikkerhedsselskaber.

Flere trusler betyder færre sikkerhedsvirksomheder. Det kan lyde ulogisk, men er ikke detro mindre tilfældet i den danske it-sikkerhedsbranche.

It-sikkerheds-virksomhederne er nemlig i gang med en konsolidering i markedet i takt med, at der bliver flere trusler mod det danske virksomheder.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

"Sikkerhedsmarkedet var tidligere meget diffust, men firmaer som Symantec forsøger nu at tilbyde alt inden for sikkerhed, mens Microsoft, Google og Amazon er begyndt at bygge deres egne sikkerhedssystemer ind i softwaren. Derfor tror jeg, at vi vil se færre, men større firmaer fremover," siger Troels Ørting Jørgensen, formand for Centre for Cybersecurity hos World Economic Forum til erhvervsmediet.

En rapport fra erhvervsstyrelsen peger i samme retning af, at flere mindre selskaber er begyndt at slå sig sammen for at få flere muskler over for de cyberkriminelle.

Læs også: Her er danske Ezentas planer efter salg til global konkurrent

Et dansk eksempel er it-sikkerhedsvirksomheden Ezenta, der tidligere på året blev opkøbt af finske Nixu.

“'Size matters' – også i cybersikkerhed. For vi er nødt til at tiltrække de bedste medarbejdere for at kunne tiltrække de store projekter hos kunderne, og der er det afgørende at du har en vis størrelse og professionalisme. Tillid er alfa omega inden for cybersikkerhed,” fortalte Niels Kemal Onat, topchef i Ezenta, til Computerworld efter opkøbet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.