Artikel top billede

Billede: Dan Jensen.

Huawei udelukket fra at bruge SD-kort og microSD

Seneste udvikling i blokeringen af Huawei er nu, at den kinesiske smartphoneproducent ikke længere må gøre brug af SD- eller microSD-kort.

Huawei er blevet ramt hårdt af USA's blokade. Den fortsætter i styrke.

Nu er det kinesiske selskab blevet udelukket fra SD Association, der er den organisation, der udsteder licenser til SD-kort.

Det skriver Theverge.

Udelukkelsen betyder, at Huawei mister retten til at bygge telefoner, bærbarer og andre produkter med SD- eller microSD-support i fremtiden.

Organisationen SD Association har meddelt, at udelukkelsen af Huawei sker på baggrund af Donald Trumps blokade af det kinesiske selskab.

Læs mere: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Nuværende Huawei-produkter bliver ikke ramt af udelukkelsen, men fremover vil Huawei altså ikke have ret til officielt at gøre brug af standarden.

Dermed følger SD Association samme linje som en række andre toneangivende selskaber som Google, ARM, Intel, Qualcomm og Broadcom, der har valgt at stoppe samarbejdet med Huawei.

Se hele listen her: Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Huawei-forbuddet er endnu en eskalering af den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Efter flere måneders amerikanske beskyldninger om spionage, teknologi-tyveri og for 'at være styret af den kinesiske regering,’ rammes Huawei altså af et omsiggribende totalforbud.

Huawei har erklæret sig uskyldig i alle de amerikanske anklager.

Læs også: Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere