Artikel top billede

Billede: Dan Jensen.

Huawei udelukket fra at bruge SD-kort og microSD

Seneste udvikling i blokeringen af Huawei er nu, at den kinesiske smartphoneproducent ikke længere må gøre brug af SD- eller microSD-kort.

Huawei er blevet ramt hårdt af USA's blokade. Den fortsætter i styrke.

Nu er det kinesiske selskab blevet udelukket fra SD Association, der er den organisation, der udsteder licenser til SD-kort.

Det skriver Theverge.

Udelukkelsen betyder, at Huawei mister retten til at bygge telefoner, bærbarer og andre produkter med SD- eller microSD-support i fremtiden.

Organisationen SD Association har meddelt, at udelukkelsen af Huawei sker på baggrund af Donald Trumps blokade af det kinesiske selskab.

Læs mere: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Nuværende Huawei-produkter bliver ikke ramt af udelukkelsen, men fremover vil Huawei altså ikke have ret til officielt at gøre brug af standarden.

Dermed følger SD Association samme linje som en række andre toneangivende selskaber som Google, ARM, Intel, Qualcomm og Broadcom, der har valgt at stoppe samarbejdet med Huawei.

Se hele listen her: Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Huawei-forbuddet er endnu en eskalering af den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Efter flere måneders amerikanske beskyldninger om spionage, teknologi-tyveri og for 'at være styret af den kinesiske regering,’ rammes Huawei altså af et omsiggribende totalforbud.

Huawei har erklæret sig uskyldig i alle de amerikanske anklager.

Læs også: Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere