Artikel top billede

Billede: Dan Jensen.

Huawei udelukket fra at bruge SD-kort og microSD

Seneste udvikling i blokeringen af Huawei er nu, at den kinesiske smartphoneproducent ikke længere må gøre brug af SD- eller microSD-kort.

Huawei er blevet ramt hårdt af USA's blokade. Den fortsætter i styrke.

Nu er det kinesiske selskab blevet udelukket fra SD Association, der er den organisation, der udsteder licenser til SD-kort.

Det skriver Theverge.

Udelukkelsen betyder, at Huawei mister retten til at bygge telefoner, bærbarer og andre produkter med SD- eller microSD-support i fremtiden.

Organisationen SD Association har meddelt, at udelukkelsen af Huawei sker på baggrund af Donald Trumps blokade af det kinesiske selskab.

Læs mere: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Nuværende Huawei-produkter bliver ikke ramt af udelukkelsen, men fremover vil Huawei altså ikke have ret til officielt at gøre brug af standarden.

Dermed følger SD Association samme linje som en række andre toneangivende selskaber som Google, ARM, Intel, Qualcomm og Broadcom, der har valgt at stoppe samarbejdet med Huawei.

Se hele listen her: Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Huawei-forbuddet er endnu en eskalering af den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Efter flere måneders amerikanske beskyldninger om spionage, teknologi-tyveri og for 'at være styret af den kinesiske regering,’ rammes Huawei altså af et omsiggribende totalforbud.

Huawei har erklæret sig uskyldig i alle de amerikanske anklager.

Læs også: Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere