Billede: Dan Jensen.

Huawei udelukket fra at bruge SD-kort og microSD

Seneste udvikling i blokeringen af Huawei er nu, at den kinesiske smartphoneproducent ikke længere må gøre brug af SD- eller microSD-kort.

Huawei er blevet ramt hårdt af USA's blokade. Den fortsætter i styrke.

Nu er det kinesiske selskab blevet udelukket fra SD Association, der er den organisation, der udsteder licenser til SD-kort.

Det skriver Theverge.

Udelukkelsen betyder, at Huawei mister retten til at bygge telefoner, bærbarer og andre produkter med SD- eller microSD-support i fremtiden.

Organisationen SD Association har meddelt, at udelukkelsen af Huawei sker på baggrund af Donald Trumps blokade af det kinesiske selskab.

Læs mere: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Nuværende Huawei-produkter bliver ikke ramt af udelukkelsen, men fremover vil Huawei altså ikke have ret til officielt at gøre brug af standarden.

Dermed følger SD Association samme linje som en række andre toneangivende selskaber som Google, ARM, Intel, Qualcomm og Broadcom, der har valgt at stoppe samarbejdet med Huawei.

Se hele listen her: Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Huawei-forbuddet er endnu en eskalering af den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Efter flere måneders amerikanske beskyldninger om spionage, teknologi-tyveri og for 'at være styret af den kinesiske regering,’ rammes Huawei altså af et omsiggribende totalforbud.

Huawei har erklæret sig uskyldig i alle de amerikanske anklager.

Læs også: Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.