Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Efter mere end 10 års underskud profiterer flere elselskaber nu på fiber

Store investeringer i fibernet kaster nu efter mange års venten gevinster af sig hos en række store elselskaber, der i 2018 har forvandlet massive underskud til overskud.

For flere store elselskaber skulle der gå mere end 10 år med massive underskud, før investeringerne i fibernettet gav plus på bundlinjen.

Nu ser blødningen ud til at være stoppet, viser flere store elselskabers regnskabsbøger, der nu er begyndt at lukrere på deres store fiberinvesteringer.

Det skriver Finans.

Energi- og telekoncernen SE har investeret syv milliarder kroner i fibernet og kunne efter mere ti år med underskud præsentere et overskud på 70 millioner kroner i 2018.

Årsagen til at selskaberne nu er begyndt at tjene penge skyldes navnlig en større fiberefterspørgsel. Det mener Niels Duedahl, administrende direktør i energi- og telekoncernen SE, der overfor Finans fortæller, at to ud af tre husstande kobler sig på fiber, så snart de er blevet gravet ned.

"Når vi graver fibernet ad en to kilometer lang grusvej ud til en landmand, er det rent finansielt ikke en god investering. Men man skal kigge på vores økonomi for det samlede fibernet, som både viser overskud og et positivt cash flow efter investeringer."

Læs også: Fibernet på vej til tusindvis af husstande på Sjælland: Se hvilket områder her

Også energiselskabet Eniig har formået at vende udviklingen. Efter 13 års underskud nåede koncernen et overskud før finansielle poster på 11 millioner kroner i 2018.

Her peger Martin Romvig, administrerende direktør i Eniig, på, at årsagen er, at man har åbnet for konkurrenter som TDC og Telenor.

Ikke alle elselskaber har endnu formået at vende underskuddene på fiber. Fiba, der er ejet af Seas Nve og Nrgi, landede ifølge Finans et underskud på 170 millioner kroner i 2018, når man fjerner salget af Nianet.

Læs også: TDC indgår fiber-aftale med Eniig: Tusindvis af husstande får nu adgang til tv og bredbånd fra TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere