Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: MacKenzie Bezos vil give Amazon-formue væk / Google investerer 4,5 milliarder kroner i datacenter i Finland / Nyt fagligt netværk for fynske it-folk

MacKenzie Bezos vil give Amazon-formue væk. Google investerer 4,5 milliarder kroner i datacenter i Finland. Nyt fagligt netværk for fynske it-folk. Danske Subway Surfers runder 2,5 milliarder downloads. Lokalt datacenter-firma: Danske firmaer foretrækker lokale samarbejdspartnere

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer onsdagens morgen-briefing, som i dag er sammensat af morgenkvist-bestyrer Dan Jensen.

MacKenzie Bezos vil give Amazon-formue væk

MacKenzie Bezos vil efter sin skilsmisse fra verdens rigeste mand, Amazons Jeff Bezos, give halvdelen af sin formue væk til velgørenhed.

Hun har nemlig efter skilsmissen - der indbringer hende næsten 250 milliarder kroner - meldt sig under fanerne i The Giving Pledge-bevægelsen, som har Bill Gates og Warren Buffet som nogle af de drivende kræfter.

MacKenzie Bezos får med skilsmissen 25 procent af Jeff Bezos' aktier i Amazon. Det svarer til omkring fire procent af det mægtige selskabs aktiekapital.

Hun har dog overdraget sin stemmeret til Jeff Bezos, hvilket du kan læse mere om her: Skilsmisse-aftale på plads: Jeff Bezos beholder kontrollen over Amazon - konen får 245 milliarder kroner

Google investerer 4,5 milliarder kroner i datacenter i Finland

Google vil investere omkring 600 millioner euro - omkring 4,5 milliarder kroner - i et splinternyt datacenter, som skal ligge i den finske ny Hamina, der ligger ved kysten mellem Helsinki og Sankt Petersborg.

Google har allerede et datacenter i Hamina, hvor selskabet blandt andet bruger koldt vand fra Den Finske Bugt til køling.

Selskabets øvrige datacentre i Europa ligger i Holland, Irland og Belgien.

Læs også: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark.

Nyt fagligt netværk for fynske it-folk

En række fynske it-folk fra Umbraco har sammen med IT-Branchen etableret det fynske netværk Cloud Club, meddeler de.

“Udover at være et fagligt forum med fokus på kompetenceudvikling, så handler it-netværket i lige så høj grad om at både it-folk og medarbejdere skal få øjnene op for, at der er en masse spændende virksomheder, teknologiske løsninger og kompetente medarbejdere på Fyn og derved skabe mere forretning sammen,” lyder det fra netværket.

Ifølge IT-Branchen findes der i dag cirka 500 it-virksomheder på Fyn - herunder mange mindre og ny-etablerede.

“Vi er nu nået dertil, hvor man som it-specialist godt kan have store ambitioner, når man bor og arbejder på Fyn. Med det her netværk rykker vi endnu tættere sammen på Fyn og skaber mere forretning til hinanden. Derved får flere også øjnene op for, at det ikke længere er nødvendigt at slå en sløjfe forbi for eksempel København og Aarhus i jagte på de spændende jobs,” lyder det fra Jacob Midtgaard-Olesen, der er CTO hos Umbraco.

Danske Subway Surfers runder 2,5 milliarder downloads

Det danske mobilspil Subway Surfers har nu rundet 2,5 milliarder downloads, meddeler selskaberne bag, Kiloo og Sybo.

Spillet er netop fyldt syv år og er ifølge selskabet et af de mest downloadede spil i verden.

“At krydse 2,5 miliarder downloads er en milepæl for Subway Surfers. Det viser, at vores løbende indsats for at holde spillet sjovt og engagerende er i øjenhøjde med vores fans. I sidste ende er det altid spillerne, der bestemmer om et spil holder til at blive til en evergreen,” lyder det fra Jacob Møller, CEO i Kiloo.

Læs også: Her er de mest downloadede apps til iOS og Android i 2017: Danske Subway Surfers springer afsted.

Lokalt datacenter-firma: Danske firmaer foretrækker lokale samarbejdspartnere

De fleste store danske virksomheder arbejder på en multicloud-strategi og foretrækker her at samarbejde med specialiserede, lokale samarbejdspartnere, lyder det fra danske Interxion, der som colocation-leverandør leverer netop dette.

Budskabet kommer på baggrund af en undersøgelse udarbejdet af det tyske analysehus RIA, meddeler Interxion.

“Undersøgelsen viser, at kun 25 procent af de danske virksomheder peger på globale cloud-platforme som deres foretrukne samarbejdspartnere til implementering af deres multi-cloud-strategi. De globale cloud-platforme [som Azure, Google Cloud etc, red] står dermed svagere [i Danmark, red] end i for eksempel Irland (35 procent.), Tyskland (31 procent) og Sverige (29 procent.),” lyder det fra Interxion.

Tilbage fredag

Morgen-briefing udkommer ikke i morgen torsdag, hvor det som bekendt er Kristi Himmelfartsdag.

Vi er tilbage i din indboks og på cw.dk med en frisk morgen-briefing på fredag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere