Artikel top billede

Morgen-briefing: MacKenzie Bezos vil give Amazon-formue væk / Google investerer 4,5 milliarder kroner i datacenter i Finland / Nyt fagligt netværk for fynske it-folk

MacKenzie Bezos vil give Amazon-formue væk. Google investerer 4,5 milliarder kroner i datacenter i Finland. Nyt fagligt netværk for fynske it-folk. Danske Subway Surfers runder 2,5 milliarder downloads. Lokalt datacenter-firma: Danske firmaer foretrækker lokale samarbejdspartnere

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer onsdagens morgen-briefing, som i dag er sammensat af morgenkvist-bestyrer Dan Jensen.

MacKenzie Bezos vil give Amazon-formue væk

MacKenzie Bezos vil efter sin skilsmisse fra verdens rigeste mand, Amazons Jeff Bezos, give halvdelen af sin formue væk til velgørenhed.

Hun har nemlig efter skilsmissen - der indbringer hende næsten 250 milliarder kroner - meldt sig under fanerne i The Giving Pledge-bevægelsen, som har Bill Gates og Warren Buffet som nogle af de drivende kræfter.

MacKenzie Bezos får med skilsmissen 25 procent af Jeff Bezos' aktier i Amazon. Det svarer til omkring fire procent af det mægtige selskabs aktiekapital.

Hun har dog overdraget sin stemmeret til Jeff Bezos, hvilket du kan læse mere om her: Skilsmisse-aftale på plads: Jeff Bezos beholder kontrollen over Amazon - konen får 245 milliarder kroner

Google investerer 4,5 milliarder kroner i datacenter i Finland

Google vil investere omkring 600 millioner euro - omkring 4,5 milliarder kroner - i et splinternyt datacenter, som skal ligge i den finske ny Hamina, der ligger ved kysten mellem Helsinki og Sankt Petersborg.

Google har allerede et datacenter i Hamina, hvor selskabet blandt andet bruger koldt vand fra Den Finske Bugt til køling.

Selskabets øvrige datacentre i Europa ligger i Holland, Irland og Belgien.

Læs også: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark.

Nyt fagligt netværk for fynske it-folk

En række fynske it-folk fra Umbraco har sammen med IT-Branchen etableret det fynske netværk Cloud Club, meddeler de.

“Udover at være et fagligt forum med fokus på kompetenceudvikling, så handler it-netværket i lige så høj grad om at både it-folk og medarbejdere skal få øjnene op for, at der er en masse spændende virksomheder, teknologiske løsninger og kompetente medarbejdere på Fyn og derved skabe mere forretning sammen,” lyder det fra netværket.

Ifølge IT-Branchen findes der i dag cirka 500 it-virksomheder på Fyn - herunder mange mindre og ny-etablerede.

“Vi er nu nået dertil, hvor man som it-specialist godt kan have store ambitioner, når man bor og arbejder på Fyn. Med det her netværk rykker vi endnu tættere sammen på Fyn og skaber mere forretning til hinanden. Derved får flere også øjnene op for, at det ikke længere er nødvendigt at slå en sløjfe forbi for eksempel København og Aarhus i jagte på de spændende jobs,” lyder det fra Jacob Midtgaard-Olesen, der er CTO hos Umbraco.

Danske Subway Surfers runder 2,5 milliarder downloads

Det danske mobilspil Subway Surfers har nu rundet 2,5 milliarder downloads, meddeler selskaberne bag, Kiloo og Sybo.

Spillet er netop fyldt syv år og er ifølge selskabet et af de mest downloadede spil i verden.

“At krydse 2,5 miliarder downloads er en milepæl for Subway Surfers. Det viser, at vores løbende indsats for at holde spillet sjovt og engagerende er i øjenhøjde med vores fans. I sidste ende er det altid spillerne, der bestemmer om et spil holder til at blive til en evergreen,” lyder det fra Jacob Møller, CEO i Kiloo.

Læs også: Her er de mest downloadede apps til iOS og Android i 2017: Danske Subway Surfers springer afsted.

Lokalt datacenter-firma: Danske firmaer foretrækker lokale samarbejdspartnere

De fleste store danske virksomheder arbejder på en multicloud-strategi og foretrækker her at samarbejde med specialiserede, lokale samarbejdspartnere, lyder det fra danske Interxion, der som colocation-leverandør leverer netop dette.

Budskabet kommer på baggrund af en undersøgelse udarbejdet af det tyske analysehus RIA, meddeler Interxion.

“Undersøgelsen viser, at kun 25 procent af de danske virksomheder peger på globale cloud-platforme som deres foretrukne samarbejdspartnere til implementering af deres multi-cloud-strategi. De globale cloud-platforme [som Azure, Google Cloud etc, red] står dermed svagere [i Danmark, red] end i for eksempel Irland (35 procent.), Tyskland (31 procent) og Sverige (29 procent.),” lyder det fra Interxion.

Tilbage fredag

Morgen-briefing udkommer ikke i morgen torsdag, hvor det som bekendt er Kristi Himmelfartsdag.

Vi er tilbage i din indboks og på cw.dk med en frisk morgen-briefing på fredag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.