Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: MacKenzie Bezos vil give Amazon-formue væk / Google investerer 4,5 milliarder kroner i datacenter i Finland / Nyt fagligt netværk for fynske it-folk

MacKenzie Bezos vil give Amazon-formue væk. Google investerer 4,5 milliarder kroner i datacenter i Finland. Nyt fagligt netværk for fynske it-folk. Danske Subway Surfers runder 2,5 milliarder downloads. Lokalt datacenter-firma: Danske firmaer foretrækker lokale samarbejdspartnere

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer onsdagens morgen-briefing, som i dag er sammensat af morgenkvist-bestyrer Dan Jensen.

MacKenzie Bezos vil give Amazon-formue væk

MacKenzie Bezos vil efter sin skilsmisse fra verdens rigeste mand, Amazons Jeff Bezos, give halvdelen af sin formue væk til velgørenhed.

Hun har nemlig efter skilsmissen - der indbringer hende næsten 250 milliarder kroner - meldt sig under fanerne i The Giving Pledge-bevægelsen, som har Bill Gates og Warren Buffet som nogle af de drivende kræfter.

MacKenzie Bezos får med skilsmissen 25 procent af Jeff Bezos' aktier i Amazon. Det svarer til omkring fire procent af det mægtige selskabs aktiekapital.

Hun har dog overdraget sin stemmeret til Jeff Bezos, hvilket du kan læse mere om her: Skilsmisse-aftale på plads: Jeff Bezos beholder kontrollen over Amazon - konen får 245 milliarder kroner

Google investerer 4,5 milliarder kroner i datacenter i Finland

Google vil investere omkring 600 millioner euro - omkring 4,5 milliarder kroner - i et splinternyt datacenter, som skal ligge i den finske ny Hamina, der ligger ved kysten mellem Helsinki og Sankt Petersborg.

Google har allerede et datacenter i Hamina, hvor selskabet blandt andet bruger koldt vand fra Den Finske Bugt til køling.

Selskabets øvrige datacentre i Europa ligger i Holland, Irland og Belgien.

Læs også: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark.

Nyt fagligt netværk for fynske it-folk

En række fynske it-folk fra Umbraco har sammen med IT-Branchen etableret det fynske netværk Cloud Club, meddeler de.

“Udover at være et fagligt forum med fokus på kompetenceudvikling, så handler it-netværket i lige så høj grad om at både it-folk og medarbejdere skal få øjnene op for, at der er en masse spændende virksomheder, teknologiske løsninger og kompetente medarbejdere på Fyn og derved skabe mere forretning sammen,” lyder det fra netværket.

Ifølge IT-Branchen findes der i dag cirka 500 it-virksomheder på Fyn - herunder mange mindre og ny-etablerede.

“Vi er nu nået dertil, hvor man som it-specialist godt kan have store ambitioner, når man bor og arbejder på Fyn. Med det her netværk rykker vi endnu tættere sammen på Fyn og skaber mere forretning til hinanden. Derved får flere også øjnene op for, at det ikke længere er nødvendigt at slå en sløjfe forbi for eksempel København og Aarhus i jagte på de spændende jobs,” lyder det fra Jacob Midtgaard-Olesen, der er CTO hos Umbraco.

Danske Subway Surfers runder 2,5 milliarder downloads

Det danske mobilspil Subway Surfers har nu rundet 2,5 milliarder downloads, meddeler selskaberne bag, Kiloo og Sybo.

Spillet er netop fyldt syv år og er ifølge selskabet et af de mest downloadede spil i verden.

“At krydse 2,5 miliarder downloads er en milepæl for Subway Surfers. Det viser, at vores løbende indsats for at holde spillet sjovt og engagerende er i øjenhøjde med vores fans. I sidste ende er det altid spillerne, der bestemmer om et spil holder til at blive til en evergreen,” lyder det fra Jacob Møller, CEO i Kiloo.

Læs også: Her er de mest downloadede apps til iOS og Android i 2017: Danske Subway Surfers springer afsted.

Lokalt datacenter-firma: Danske firmaer foretrækker lokale samarbejdspartnere

De fleste store danske virksomheder arbejder på en multicloud-strategi og foretrækker her at samarbejde med specialiserede, lokale samarbejdspartnere, lyder det fra danske Interxion, der som colocation-leverandør leverer netop dette.

Budskabet kommer på baggrund af en undersøgelse udarbejdet af det tyske analysehus RIA, meddeler Interxion.

“Undersøgelsen viser, at kun 25 procent af de danske virksomheder peger på globale cloud-platforme som deres foretrukne samarbejdspartnere til implementering af deres multi-cloud-strategi. De globale cloud-platforme [som Azure, Google Cloud etc, red] står dermed svagere [i Danmark, red] end i for eksempel Irland (35 procent.), Tyskland (31 procent) og Sverige (29 procent.),” lyder det fra Interxion.

Tilbage fredag

Morgen-briefing udkommer ikke i morgen torsdag, hvor det som bekendt er Kristi Himmelfartsdag.

Vi er tilbage i din indboks og på cw.dk med en frisk morgen-briefing på fredag.




IT-JOB

Centrica Energy

Senior Business Analyst

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program

Danske Commodities A/S

IT systems developer

Infomedia A/S

Head of IT Operations
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere