Lukrativt program kan sende syv milliarder til Nets-ledelse

Hvis Nets når en række vækstmål står en række chefer hos betalingsvirksomheden til en klækkelig gevinst på syv milliarder kroner. Det viser en kortlægning, foretaget af Børsen.

Syv milliarder kroner.

Nej det er ikke omsætningen hos en stor dansk virksomhed, men den gevinst, 60 til 70 udvalgte ledere og specialister er blevet stillet i udsigt, hvis den danske betalingskoncern Nets når nogle vækstmål de kommende år.

Det skriver Børsen.

Nets har indført et nyt incitamentsprogram og gennem dette har en række medarbejdere i toppen af Nets mulighed for at medinvestere i Nets.

"Som led i at sikre sammenfaldne interesser om Nets' langsigtede udvikling har vi i ejerkredsen besluttet at tilbyde en gruppe af udvalgte ledere og specialister muligheden for at medinvestere i Nets og altså både dele en risiko for tab og et potentielt afkast af vores investering med dem," skriver Nets' bestyrelsesformand, Stefan Goetz, i et skriftligt svar til Børsen.

Læs også: Nets pumpede penge ind i topchefers investeringer i Nets inden salg

Sådan kan gevinsten blive udløst
Ifølge en fortrolig præsentation kan de syv milliarder kroner aktiveres i gevinst, hvis det blandt andet lykkes at øge Nets' driftsresultat (ebitda) med 50 procent og nedbringe koncernens gæld frem mod slutningen af 2022.

De syv milliarder kroner er et ud af flere scenarier, som vil udløse en gevinst. I det mindst positive scenarie, står de 60 til 70 personer ifølge beregningerne til at kunne hente en samlet gevinst på 3,7 milliarder kroner.

Læs også: Nets' overskud styrtdykker med 900 millioner kroner

På basis af ejerandele står administrerende direktør, Bo Nilsson, ifølge Børsens beregninger til at kunne få mellem en og 1,9 milliarder kroner.

Bo Nilsson har investeret omkring 200 millioner kroner, mens den typiske investering har været på mellem 400.000 til 600.000 kroner, viser Børsens kortlægning.

Koncernen har ikke ønsket at stillet op til interview med Børsen.

Nets havde en omsætning i 2018 på 7,6 milliarder kroner.

Læs også: Nets-ejer klar til at købe op for milliarder af kroner - Nets skal være blandt de største
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.