Artikel top billede

Lukrativt program kan sende syv milliarder til Nets-ledelse

Hvis Nets når en række vækstmål står en række chefer hos betalingsvirksomheden til en klækkelig gevinst på syv milliarder kroner. Det viser en kortlægning, foretaget af Børsen.

Syv milliarder kroner.

Nej det er ikke omsætningen hos en stor dansk virksomhed, men den gevinst, 60 til 70 udvalgte ledere og specialister er blevet stillet i udsigt, hvis den danske betalingskoncern Nets når nogle vækstmål de kommende år.

Det skriver Børsen.

Nets har indført et nyt incitamentsprogram og gennem dette har en række medarbejdere i toppen af Nets mulighed for at medinvestere i Nets.

"Som led i at sikre sammenfaldne interesser om Nets' langsigtede udvikling har vi i ejerkredsen besluttet at tilbyde en gruppe af udvalgte ledere og specialister muligheden for at medinvestere i Nets og altså både dele en risiko for tab og et potentielt afkast af vores investering med dem," skriver Nets' bestyrelsesformand, Stefan Goetz, i et skriftligt svar til Børsen.

Læs også: Nets pumpede penge ind i topchefers investeringer i Nets inden salg

Sådan kan gevinsten blive udløst

Ifølge en fortrolig præsentation kan de syv milliarder kroner aktiveres i gevinst, hvis det blandt andet lykkes at øge Nets' driftsresultat (ebitda) med 50 procent og nedbringe koncernens gæld frem mod slutningen af 2022.

De syv milliarder kroner er et ud af flere scenarier, som vil udløse en gevinst. I det mindst positive scenarie, står de 60 til 70 personer ifølge beregningerne til at kunne hente en samlet gevinst på 3,7 milliarder kroner.

Læs også: Nets' overskud styrtdykker med 900 millioner kroner

På basis af ejerandele står administrerende direktør, Bo Nilsson, ifølge Børsens beregninger til at kunne få mellem en og 1,9 milliarder kroner.

Bo Nilsson har investeret omkring 200 millioner kroner, mens den typiske investering har været på mellem 400.000 til 600.000 kroner, viser Børsens kortlægning.

Koncernen har ikke ønsket at stillet op til interview med Børsen.

Nets havde en omsætning i 2018 på 7,6 milliarder kroner.

Læs også: Nets-ejer klar til at købe op for milliarder af kroner - Nets skal være blandt de største
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.