Artikel top billede

Lukrativt program kan sende syv milliarder til Nets-ledelse

Hvis Nets når en række vækstmål står en række chefer hos betalingsvirksomheden til en klækkelig gevinst på syv milliarder kroner. Det viser en kortlægning, foretaget af Børsen.

Syv milliarder kroner.

Nej det er ikke omsætningen hos en stor dansk virksomhed, men den gevinst, 60 til 70 udvalgte ledere og specialister er blevet stillet i udsigt, hvis den danske betalingskoncern Nets når nogle vækstmål de kommende år.

Det skriver Børsen.

Nets har indført et nyt incitamentsprogram og gennem dette har en række medarbejdere i toppen af Nets mulighed for at medinvestere i Nets.

"Som led i at sikre sammenfaldne interesser om Nets' langsigtede udvikling har vi i ejerkredsen besluttet at tilbyde en gruppe af udvalgte ledere og specialister muligheden for at medinvestere i Nets og altså både dele en risiko for tab og et potentielt afkast af vores investering med dem," skriver Nets' bestyrelsesformand, Stefan Goetz, i et skriftligt svar til Børsen.

Læs også: Nets pumpede penge ind i topchefers investeringer i Nets inden salg

Sådan kan gevinsten blive udløst

Ifølge en fortrolig præsentation kan de syv milliarder kroner aktiveres i gevinst, hvis det blandt andet lykkes at øge Nets' driftsresultat (ebitda) med 50 procent og nedbringe koncernens gæld frem mod slutningen af 2022.

De syv milliarder kroner er et ud af flere scenarier, som vil udløse en gevinst. I det mindst positive scenarie, står de 60 til 70 personer ifølge beregningerne til at kunne hente en samlet gevinst på 3,7 milliarder kroner.

Læs også: Nets' overskud styrtdykker med 900 millioner kroner

På basis af ejerandele står administrerende direktør, Bo Nilsson, ifølge Børsens beregninger til at kunne få mellem en og 1,9 milliarder kroner.

Bo Nilsson har investeret omkring 200 millioner kroner, mens den typiske investering har været på mellem 400.000 til 600.000 kroner, viser Børsens kortlægning.

Koncernen har ikke ønsket at stillet op til interview med Børsen.

Nets havde en omsætning i 2018 på 7,6 milliarder kroner.

Læs også: Nets-ejer klar til at købe op for milliarder af kroner - Nets skal være blandt de største
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere