Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei protesterer: Vil have domstol til at ophæve amerikansk forbud: "I dag er det telecom og Huawei. I morgen kan det være dit firma, din industri, dine kunder"

Huawei vil have en domstol til at ophæve det amerikanske forbud mod selskabets produkter, som Huawei mener er forfatningsstridigt.

Huawei mener, at det amerikanske forbud mod selskabets produkter er ulovligt.

Selskabet vil nu forsøge at få en amerikansk domstil til at ophæve forbuddet, som Huawei mener er i strid med den amerikanske forfatning.

Forbuddet blev udstedt i sommer, da den amerikanske kongres vedtog den såkaldte 2019 National Defense Authorization Act.

Det kan du læse mere om her: Nu er det lov: USA nedlægger forbud mod ledende kinesiske mobil- og netværksgiganter

Det kan få alvorlige konsekvenser for den kinesiske kæmpe, hvis produkter idag er tæt sammenvævet med mange amerikanske producenter.

Huawei samarbejder i dag med 1.200 amerikanske selskaber.

Det kan du læse mere om her:

Huawei har nu indleveret en begæring om, at 2019 National Defense Authorization Act bliver erklæret ugyldig som forfatningsstridig.

Forbuddet blev fornylig fulgt op af præsident Donald Trump, der placerede Huawei på den sorte liste.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Huaweis juridiske chef, Song Liuping, meddeler ifølge Reuters, at Huawei er i gang med at gennemgå mulighederne for at slå tilbage mod forbuddene.

Han siger, at USA’s anvendelse af administrative beslutninger og lovgivning til at straffe et enkelt selskab ‘er en meget farlig præcedens.”

“I dag er det telecom og Huawei. I morgen kan det være dit firma, din industri, dine kunder,” siger han.

Læs også:

Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Huawei stormer frem: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu - Apple åndes i nakken af endnu en kinesisk producent

"Huawei vil ikke have, at man begår en fejl. Det er helt ekstremt rigidt. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Så nej, jeg er slet ikke urolig for, at Huawei skulle spionere"
IT-JOB

TP Aerospace Holding A/S

Cloud Operations Engineer

Københavns Lufthavne A/S

IT Security Operations Manager

Sentia Denmark A/S

IT Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere