Artikel top billede

Microsoft opfører to nye datacentre i Norden

Microsoft specificerer selskabets datacenter-planer for Norden. I 2023 skal de være 70 procent CO2-neutrale.

Microsofts CEO Satya Nadella løfter nu sløret for hvor, deres fremtidige datacentre skal placeres i Norden. Det oplyser han ved en pressekonference i Stockholm.

Her siger selskabets administerende direktør, at to nye datacentre skal bygges i Sverige i partnerskab med energiselskabet Vattenfall.

Microsoft meddeler at datacentrene skal være i verdenseliten, når det gælder bæredygtighed.

”Hensigten er at vores svenske datacentre skal være blandt de mest bæredygtige i verden med et ultimative mål om at gøre dem CO2 neutrale. Det datacenter-design vi udvikler, understøtter Microsofts forpligtelse til en overgang til en bæredygtig fremtid”, fortæller Noelle Walsh, CVP for Cloud Operations & Innovation hos Microsoft.

I dag kan selskabet mønstre et energiforbrug, som er 60 procent CO2-neutralt hos sine datacentre kloden over. Målsætningen er at operere med 70 procent CO2-neutralt energiforbrug inden 2023.

De nye datacentre bliver opført for at møde fremtidige behov for cloud- og internetservices. Microsoft oplyser, at nye datacentre i Norge og Schweiz også er i støbeskeen.

Microsoft benytter i dag datacentre fordelt i syv europæiske lande: Østrig, Frankrig, Finland, Tyskland, Irland, Holland og Storbritannien.

Se også: Facebook bygger nyt kæmpe datacenter i Sverige: Samlet bliver Facebook-centeret et af verdens største
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere