Artikel top billede

Microsoft opfører to nye datacentre i Norden

Microsoft specificerer selskabets datacenter-planer for Norden. I 2023 skal de være 70 procent CO2-neutrale.

Microsofts CEO Satya Nadella løfter nu sløret for hvor, deres fremtidige datacentre skal placeres i Norden. Det oplyser han ved en pressekonference i Stockholm.

Her siger selskabets administerende direktør, at to nye datacentre skal bygges i Sverige i partnerskab med energiselskabet Vattenfall.

Microsoft meddeler at datacentrene skal være i verdenseliten, når det gælder bæredygtighed.

”Hensigten er at vores svenske datacentre skal være blandt de mest bæredygtige i verden med et ultimative mål om at gøre dem CO2 neutrale. Det datacenter-design vi udvikler, understøtter Microsofts forpligtelse til en overgang til en bæredygtig fremtid”, fortæller Noelle Walsh, CVP for Cloud Operations & Innovation hos Microsoft.

I dag kan selskabet mønstre et energiforbrug, som er 60 procent CO2-neutralt hos sine datacentre kloden over. Målsætningen er at operere med 70 procent CO2-neutralt energiforbrug inden 2023.

De nye datacentre bliver opført for at møde fremtidige behov for cloud- og internetservices. Microsoft oplyser, at nye datacentre i Norge og Schweiz også er i støbeskeen.

Microsoft benytter i dag datacentre fordelt i syv europæiske lande: Østrig, Frankrig, Finland, Tyskland, Irland, Holland og Storbritannien.

Se også: Facebook bygger nyt kæmpe datacenter i Sverige: Samlet bliver Facebook-centeret et af verdens største
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.