Artikel top billede

Facebook bygger nyt kæmpe datacenter i Sverige: Samlet bliver Facebook-centeret et af verdens største

Facebook udbygger sit datacenter i Luleå til dobbelt størrelse. Dermed bliver det et af verdens største med over 100.000 kvadratmeter under tag.

Facebooks første datacenter uden for USA ligger i Luleå i Nordsverige.

Det blev indviet i 2013, og nu har Facebook besluttet, at datacenteret skal udvides med en tredje serverhal på ikke mindre en 50.000 kvadratmeter.

Dermed bliver datacenteret i Luleå samlet set på over 100.000 kvadratmeter og altså et af verdens største, skriver Node Pole Alliance, som er en erhvervsfremmeorganisation med fokus på datacentre ejet af Vattenfall, og som har hjemme i Luleå Science Park.

Facebook vil desuden placere et udviklingscenter netop i Luleå Science Park.

Total investering på over seks milliarder kroner

Med den nye investering vil Facebook i alt have brugt 987 millioner dollars svarende til godt 6,1 milliarder kroner på datacenteret. Hvor meget den nye investering udgør at det beløb, fremgår ikke, skriver Computerworlds svenske søstermedie ComputerSweden.

Facebook regner med at tage udvidelsen af datacenteret i brug i begyndelsen af 2021.

Luleås borgmester Niklas Niklas Nordström har netop været i USA for at promovere Luleå og blandt andet besøgt Facebooks hovedkontor i Palo Alto, så han er ikke overraskende glad for udvidelsen.

“Det faktum at omkring 1.000 personer skal arbejde på det nye byggeri og de mere langsigtede effekter befæster Luleå som investeringsmål nummer et, siger han til ComputerSweden.

Ifølge bormesteren står det nuværende datacenter i Luleå for en procent af Sveriges totale energiforbrug, så når udvidelsen er på plads, vil centeret altså stå for to procent af landets energiforbrug.

Den nye hal er omtrent samme størrelse som hele det datacenter, Facebook er ved at bygge i Odense.

Det kan du læse mere om her: Så langt er Facebook kommet med Odense-datacenter - tag med på besøg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere