Artikel top billede

Sådan stemmer Computerworlds læsere til valget i morgen

Computerworlds læsere stemmer væsentligt anderledes end resten af befolkningen, viser Computerworlds internetvalg.

Socialdemokratiet er det mest populære parti hos Computerworlds læsere.

Det viser Computerworlds internetvalg, hvor vi på ganske uvidenskabelig vis har forsøgt at undersøge, hvad de danske it-professionelle stemmer på.

Ifølge afstemningen får Socialtdemokratiet 13,86 procent af stemmerne, og dermed bliver partiet, hvis det står til Computerworlds læsere, landets største parti.

Samme tendens fremgår af de aktuelle meningsmålinger, der viser, at Socialdemokratiet på landsplan ligeledes står til at blive det største parti. Dog med en betydeligt højere andel af stemmerne end i Computerworlds afstemning.

Iføge Berlingske Barometer, der er Berlingskes vægtede gennemsnit af flere meningsmålingsinstitutters målinger, står partiet i morgen til at høste 26,3 procent af stemmerne.

Mange stemmer til Stram Kurs

Herefter hører ligheden med meningsmålingerne dog op. For skal vi tro Computerworlds internetafstemning er Stram Kurs det næstmest populære parti blandt Computerworld-læserne med 12,02 procent af stemmerne.

Liberal Alliance står samtidig til at blive det tredjestørste med 10,89 procent af stemmerne

Computerworlds afstemning tegner dermed et væsentligt anderledes billede, end det der bliver tegnet i meningsmålingerne i øjeblikket.

Stram Kurs og Liberal Alliance står ifølge Berlingske Barometer til et langt mere beskedent valg med henholdsvis 2,4 og 3,3 procent af stemmerne.

Både Computerworlds afstemning og Berlignske Barometer er dog enige om, at Kristendemoraterne og Partiet Klaus Riskær Pedersen ikke står til at klare spærregrænsen på 2 procent.

I Computerworlds afstemning får de to partier henholdsvis 1,27 og 1,42 procent af stemmerne.

LA går tilbage hos CW-læserne

Computerworld foretog en lignende afstemning i forbindelse med valget i 2015.

Dengang var Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti de største partier med henholdsvis 17,48 procent , 15,71 og 15,27 procent af stemmerne.

Herunder kan du se resultatet fra afstemning i år, og resultatet fra Computerworlds afstemning i 2015 er angivet parentes.

A. Socialdemokratiet - 13,86% (10,40%)
P. Stram Kurs - 12,02% (--)
I. Liberal Alliance - 10,89% (17,48%)
V. Venstre, Danmarks Liberale Parti - 9,76% (14,16%)
B. Radikale Venstre- 8,91% (5,75 %)
D. Nye Borgerlige - 7,64% (--)
Ø. Enhedslisten - De Rød-Grønne - 6,79% (7,74%)
C. Det Konservative Folkeparti - 6,36% (15,27%)
O. Dansk Folkeparti- 5,37% (15,71%)
F. SF - Socialistisk Folkeparti - 4,24% (5,31%)
Å. Alternativet - 3,96% (4,42%)
E. Klaus Riskær Pedersen - 1,41% (--)
K. Kristendemokraterne - 1,27% (0,66%)

Derudover oplyser 7,5 procent, at de enten stemmer blankt eller helt undlader at stemme.

656 personer har deltaget i afstemningen, og hovedparten af stemmerne blev afgivet i dagene efter at valget blev udskrevet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere