Sådan stemmer Computerworlds læsere til valget i morgen

Computerworlds læsere stemmer væsentligt anderledes end resten af befolkningen, viser Computerworlds internetvalg.

Socialdemokratiet er det mest populære parti hos Computerworlds læsere.

Det viser Computerworlds internetvalg, hvor vi på ganske uvidenskabelig vis har forsøgt at undersøge, hvad de danske it-professionelle stemmer på.

Ifølge afstemningen får Socialtdemokratiet 13,86 procent af stemmerne, og dermed bliver partiet, hvis det står til Computerworlds læsere, landets største parti.

Samme tendens fremgår af de aktuelle meningsmålinger, der viser, at Socialdemokratiet på landsplan ligeledes står til at blive det største parti. Dog med en betydeligt højere andel af stemmerne end i Computerworlds afstemning.

Iføge Berlingske Barometer, der er Berlingskes vægtede gennemsnit af flere meningsmålingsinstitutters målinger, står partiet i morgen til at høste 26,3 procent af stemmerne.

Mange stemmer til Stram Kurs
Herefter hører ligheden med meningsmålingerne dog op. For skal vi tro Computerworlds internetafstemning er Stram Kurs det næstmest populære parti blandt Computerworld-læserne med 12,02 procent af stemmerne.

Liberal Alliance står samtidig til at blive det tredjestørste med 10,89 procent af stemmerne

Computerworlds afstemning tegner dermed et væsentligt anderledes billede, end det der bliver tegnet i meningsmålingerne i øjeblikket.

Stram Kurs og Liberal Alliance står ifølge Berlingske Barometer til et langt mere beskedent valg med henholdsvis 2,4 og 3,3 procent af stemmerne.

Både Computerworlds afstemning og Berlignske Barometer er dog enige om, at Kristendemoraterne og Partiet Klaus Riskær Pedersen ikke står til at klare spærregrænsen på 2 procent.

I Computerworlds afstemning får de to partier henholdsvis 1,27 og 1,42 procent af stemmerne.

LA går tilbage hos CW-læserne
Computerworld foretog en lignende afstemning i forbindelse med valget i 2015.

Dengang var Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti de største partier med henholdsvis 17,48 procent , 15,71 og 15,27 procent af stemmerne.

Herunder kan du se resultatet fra afstemning i år, og resultatet fra Computerworlds afstemning i 2015 er angivet parentes.

A. Socialdemokratiet - 13,86% (10,40%)
P. Stram Kurs - 12,02% (--)
I. Liberal Alliance - 10,89% (17,48%)
V. Venstre, Danmarks Liberale Parti - 9,76% (14,16%)
B. Radikale Venstre- 8,91% (5,75 %)
D. Nye Borgerlige - 7,64% (--)
Ø. Enhedslisten - De Rød-Grønne - 6,79% (7,74%)
C. Det Konservative Folkeparti - 6,36% (15,27%)
O. Dansk Folkeparti- 5,37% (15,71%)
F. SF - Socialistisk Folkeparti - 4,24% (5,31%)
Å. Alternativet - 3,96% (4,42%)
E. Klaus Riskær Pedersen - 1,41% (--)
K. Kristendemokraterne - 1,27% (0,66%)

Derudover oplyser 7,5 procent, at de enten stemmer blankt eller helt undlader at stemme.

656 personer har deltaget i afstemningen, og hovedparten af stemmerne blev afgivet i dagene efter at valget blev udskrevet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.