Artikel top billede

Sådan stemmer Computerworlds læsere til valget i morgen

Computerworlds læsere stemmer væsentligt anderledes end resten af befolkningen, viser Computerworlds internetvalg.

Socialdemokratiet er det mest populære parti hos Computerworlds læsere.

Det viser Computerworlds internetvalg, hvor vi på ganske uvidenskabelig vis har forsøgt at undersøge, hvad de danske it-professionelle stemmer på.

Ifølge afstemningen får Socialtdemokratiet 13,86 procent af stemmerne, og dermed bliver partiet, hvis det står til Computerworlds læsere, landets største parti.

Samme tendens fremgår af de aktuelle meningsmålinger, der viser, at Socialdemokratiet på landsplan ligeledes står til at blive det største parti. Dog med en betydeligt højere andel af stemmerne end i Computerworlds afstemning.

Iføge Berlingske Barometer, der er Berlingskes vægtede gennemsnit af flere meningsmålingsinstitutters målinger, står partiet i morgen til at høste 26,3 procent af stemmerne.

Mange stemmer til Stram Kurs

Herefter hører ligheden med meningsmålingerne dog op. For skal vi tro Computerworlds internetafstemning er Stram Kurs det næstmest populære parti blandt Computerworld-læserne med 12,02 procent af stemmerne.

Liberal Alliance står samtidig til at blive det tredjestørste med 10,89 procent af stemmerne

Computerworlds afstemning tegner dermed et væsentligt anderledes billede, end det der bliver tegnet i meningsmålingerne i øjeblikket.

Stram Kurs og Liberal Alliance står ifølge Berlingske Barometer til et langt mere beskedent valg med henholdsvis 2,4 og 3,3 procent af stemmerne.

Både Computerworlds afstemning og Berlignske Barometer er dog enige om, at Kristendemoraterne og Partiet Klaus Riskær Pedersen ikke står til at klare spærregrænsen på 2 procent.

I Computerworlds afstemning får de to partier henholdsvis 1,27 og 1,42 procent af stemmerne.

LA går tilbage hos CW-læserne

Computerworld foretog en lignende afstemning i forbindelse med valget i 2015.

Dengang var Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti de største partier med henholdsvis 17,48 procent , 15,71 og 15,27 procent af stemmerne.

Herunder kan du se resultatet fra afstemning i år, og resultatet fra Computerworlds afstemning i 2015 er angivet parentes.

A. Socialdemokratiet - 13,86% (10,40%)
P. Stram Kurs - 12,02% (--)
I. Liberal Alliance - 10,89% (17,48%)
V. Venstre, Danmarks Liberale Parti - 9,76% (14,16%)
B. Radikale Venstre- 8,91% (5,75 %)
D. Nye Borgerlige - 7,64% (--)
Ø. Enhedslisten - De Rød-Grønne - 6,79% (7,74%)
C. Det Konservative Folkeparti - 6,36% (15,27%)
O. Dansk Folkeparti- 5,37% (15,71%)
F. SF - Socialistisk Folkeparti - 4,24% (5,31%)
Å. Alternativet - 3,96% (4,42%)
E. Klaus Riskær Pedersen - 1,41% (--)
K. Kristendemokraterne - 1,27% (0,66%)

Derudover oplyser 7,5 procent, at de enten stemmer blankt eller helt undlader at stemme.

656 personer har deltaget i afstemningen, og hovedparten af stemmerne blev afgivet i dagene efter at valget blev udskrevet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.