Artikel top billede

Den amerikanske regering forbereder mulig monopol-undersøgelse af tech-giganter

Myndighederne i USA begynder forberedelsen til en undersøgelse af om Apple, Google, Facebook og Amazon har misbrugt deres dominerende markedspositioner.

Den amerikanske regering forbereder sig på at undersøge, hvorvidt Amazon, Apple, Facebook og Google har misbrugt deres dominerende markedspositioner.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet er der lagt op til en monopolundersøgelse af hidtil uset omfang.

Myndigheder har fordelt ansvaret

Det er endnu ikke afgjort, om de amerikanske myndigheder ønsker at åbne en formel undersøgelse af de fire it-giganter.

Ifølge Reuters er det dog blev besluttet, at den amerikanske handelskommision FTC vil granske Amazon og Facebook, mens det amerikanske justitsministerium vil kigge Apple og Google efter i sømmene.

Vælger myndighederne at starte en formel undersøgelse, skal man dog ifølge Reuters forberede sig på en langstrakt proces. En tidligere undersøgelse af Google var to år undevejs.

Nyheden om monopolundersøgelsen fik ifølge Reuters Facebook aktier til at dykke med 7,5 procent, mens Googles moderselskab Aphabets aktier faldt med seks procent og Amazons faldt med 4,6 procent. Apples aktier faldt med en enkelt procent.

Læs også:
Vestager er i krig med verdens it-giganter på femte år: "Hvis alle er døde, inden retfærdigheden sker fyldest, så nytter det ikke så meget"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere