Artikel top billede

Den amerikanske regering forbereder mulig monopol-undersøgelse af tech-giganter

Myndighederne i USA begynder forberedelsen til en undersøgelse af om Apple, Google, Facebook og Amazon har misbrugt deres dominerende markedspositioner.

Den amerikanske regering forbereder sig på at undersøge, hvorvidt Amazon, Apple, Facebook og Google har misbrugt deres dominerende markedspositioner.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet er der lagt op til en monopolundersøgelse af hidtil uset omfang.

Myndigheder har fordelt ansvaret

Det er endnu ikke afgjort, om de amerikanske myndigheder ønsker at åbne en formel undersøgelse af de fire it-giganter.

Ifølge Reuters er det dog blev besluttet, at den amerikanske handelskommision FTC vil granske Amazon og Facebook, mens det amerikanske justitsministerium vil kigge Apple og Google efter i sømmene.

Vælger myndighederne at starte en formel undersøgelse, skal man dog ifølge Reuters forberede sig på en langstrakt proces. En tidligere undersøgelse af Google var to år undevejs.

Nyheden om monopolundersøgelsen fik ifølge Reuters Facebook aktier til at dykke med 7,5 procent, mens Googles moderselskab Aphabets aktier faldt med seks procent og Amazons faldt med 4,6 procent. Apples aktier faldt med en enkelt procent.

Læs også:
Vestager er i krig med verdens it-giganter på femte år: "Hvis alle er døde, inden retfærdigheden sker fyldest, så nytter det ikke så meget"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere