Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Det amerikanske forbud mod Huawei kan i sidste ende blive en kæmpetrussel mod USA, lyder det fra Google, der er stærkt bekymret.

Det amerikanske forbud mod kinesiske Huawei kan i sidste ende blive en alvorlig sikkerheds-trussel mod netop USA.

Sådan lyder advarslen fra Google til den amerikanske regering, skriver Financial Times.

Google opfordrer til, at USA ikke fortsætter med at indføre handels-restriktioner mod Huawei.

Det sker efter, at den amerikanske regering med præsident Donald Trump i spidsen for nogle uger indførte en regel om, at amerikanske selskaber kun må anvende produkter fra eller sælge produkter til Huawei, hvis de får særlig tilladelse.

Det gælder blandt andet Android, som leveres af Google.

Det kan du læse mere om her: Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Google er især bekymret over udsigten til, at selskabet ikke vil kunne opdatere Android på Huaweis smartphones, men at Huawei på grund af forbuddet alene vil kunne anvende den mest simple udgave af Android.

Det vil nemlig kunne få Huawei til at udvikle sit eget styresystem til smartphones. Og det kan blive et kæmpeproblem, lyder det fra Google.

En Huawei-modificeret udgave af Android vil nemlig være uden for amerikansk kontrol og vil eksempelvis være meget nemmere at hacke, lyder det fra Google.

“Ifølge Google risikerer USA på grund af forbuddet at anspore til, at der skabes to typer Android-styresystemer: En original og en hybrid. Og hybridden vil sandsynligvis have flere bugs end Googles egen og vil dermed forøge risikoen for at blive hacket - ikke mindst af Kina,” lyder det fra en en kilde i Financial Times.

Læs også:

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand

Huawei stormer frem: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu - Apple åndes i nakken af endnu en kinesisk producent
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.