Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Det amerikanske forbud mod Huawei kan i sidste ende blive en kæmpetrussel mod USA, lyder det fra Google, der er stærkt bekymret.

Det amerikanske forbud mod kinesiske Huawei kan i sidste ende blive en alvorlig sikkerheds-trussel mod netop USA.

Sådan lyder advarslen fra Google til den amerikanske regering, skriver Financial Times.

Google opfordrer til, at USA ikke fortsætter med at indføre handels-restriktioner mod Huawei.

Det sker efter, at den amerikanske regering med præsident Donald Trump i spidsen for nogle uger indførte en regel om, at amerikanske selskaber kun må anvende produkter fra eller sælge produkter til Huawei, hvis de får særlig tilladelse.

Det gælder blandt andet Android, som leveres af Google.

Det kan du læse mere om her: Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Google er især bekymret over udsigten til, at selskabet ikke vil kunne opdatere Android på Huaweis smartphones, men at Huawei på grund af forbuddet alene vil kunne anvende den mest simple udgave af Android.

Det vil nemlig kunne få Huawei til at udvikle sit eget styresystem til smartphones. Og det kan blive et kæmpeproblem, lyder det fra Google.

En Huawei-modificeret udgave af Android vil nemlig være uden for amerikansk kontrol og vil eksempelvis være meget nemmere at hacke, lyder det fra Google.

“Ifølge Google risikerer USA på grund af forbuddet at anspore til, at der skabes to typer Android-styresystemer: En original og en hybrid. Og hybridden vil sandsynligvis have flere bugs end Googles egen og vil dermed forøge risikoen for at blive hacket - ikke mindst af Kina,” lyder det fra en en kilde i Financial Times.

Læs også:

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand

Huawei stormer frem: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu - Apple åndes i nakken af endnu en kinesisk producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?