Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Det amerikanske forbud mod Huawei kan i sidste ende blive en kæmpetrussel mod USA, lyder det fra Google, der er stærkt bekymret.

Det amerikanske forbud mod kinesiske Huawei kan i sidste ende blive en alvorlig sikkerheds-trussel mod netop USA.

Sådan lyder advarslen fra Google til den amerikanske regering, skriver Financial Times.

Google opfordrer til, at USA ikke fortsætter med at indføre handels-restriktioner mod Huawei.

Det sker efter, at den amerikanske regering med præsident Donald Trump i spidsen for nogle uger indførte en regel om, at amerikanske selskaber kun må anvende produkter fra eller sælge produkter til Huawei, hvis de får særlig tilladelse.

Det gælder blandt andet Android, som leveres af Google.

Det kan du læse mere om her: Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Google er især bekymret over udsigten til, at selskabet ikke vil kunne opdatere Android på Huaweis smartphones, men at Huawei på grund af forbuddet alene vil kunne anvende den mest simple udgave af Android.

Det vil nemlig kunne få Huawei til at udvikle sit eget styresystem til smartphones. Og det kan blive et kæmpeproblem, lyder det fra Google.

En Huawei-modificeret udgave af Android vil nemlig være uden for amerikansk kontrol og vil eksempelvis være meget nemmere at hacke, lyder det fra Google.

“Ifølge Google risikerer USA på grund af forbuddet at anspore til, at der skabes to typer Android-styresystemer: En original og en hybrid. Og hybridden vil sandsynligvis have flere bugs end Googles egen og vil dermed forøge risikoen for at blive hacket - ikke mindst af Kina,” lyder det fra en en kilde i Financial Times.

Læs også:

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand

Huawei stormer frem: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu - Apple åndes i nakken af endnu en kinesisk producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere