Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC klar med to selvstændige selskaber: Er nu delt op i to

TDC kommer fremover til at bestå af to selvstændige selskaber under samme ejer. “Et spændende nyt skridt mod en digital fremtid for TDC,” lyder det fra TDC.

TDC kommer fremover til at bestå af to selvstændige selskaber, der kommer til at angribe markederne med hver deres individuelle strategi.

Sådan lyder det fra TDC Group, der kommer til at fungere som moderselskab for de to selskaber, som nu melder, at den ‘juridiske separation’ af de to selskaber er på plads.

De to selskaber, som TDC nu er splittet op i, hedder Nuuday og TDC NetCo.

Nuuday med Jaap Postma som direktør kommer til at rumme alle de kundevendte tjenester fra TDC som YouSee, TDC Erhverv, Fullrate, Telmore, Hiper, Blockbuster og Firmafon.

NetCo med Andreas Pfisterer som direktør kommer til at stå for alt, der har med netværk at gøre - det vil sige både mobilnetværk, faste forbindelser, fiber og lignende.

NetCo består således af blandt andet Dansk Kabel TV, it-drift, indkøb og logistik, netværk, wholesale og alle TDC’s teknikere.

NetCo kommer desuden til at stå for al TDC's fiberudrulning og etablering af TDC's kommende landsdækkende 5G-netværk.

TDC meddeler, at opdelingen af de to selskaber er ‘et centralt element i strategien for fremtidens TDC.’

“Nye tider kræver nye tilgange. Med den juridiske separation, vi nu har gennemført, sætter TDC Group Nuuday og TDC NetCo fri til at fokusere på deres respektive markeder og på at forløse deres unikke potentialer som selvstændige selskaber. Det er et spændende, nyt skridt mod en digital fremtid for TDC og et digitalt Danmark,“ lyder det fra koncernnchef i TDC Group, Allison Kirkby.

TDC meddelte i sommeren 2018, at selskabet skulle deles op i en kundevendt del og en netværksfokuseret del.

Opdelingen kommer som direkte følge af den nye ejers plan med TDC, som blev meldt allerede inden, at opkøbet af selskabet var faldet på plads.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

Læs også:

Få det store overblik: TDC i kæmpe omstilling - her er de vigtigste ting der sker nu

Her er TDC’s store satsningsområder i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere