Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC klar med to selvstændige selskaber: Er nu delt op i to

TDC kommer fremover til at bestå af to selvstændige selskaber under samme ejer. “Et spændende nyt skridt mod en digital fremtid for TDC,” lyder det fra TDC.

TDC kommer fremover til at bestå af to selvstændige selskaber, der kommer til at angribe markederne med hver deres individuelle strategi.

Sådan lyder det fra TDC Group, der kommer til at fungere som moderselskab for de to selskaber, som nu melder, at den ‘juridiske separation’ af de to selskaber er på plads.

De to selskaber, som TDC nu er splittet op i, hedder Nuuday og TDC NetCo.

Nuuday med Jaap Postma som direktør kommer til at rumme alle de kundevendte tjenester fra TDC som YouSee, TDC Erhverv, Fullrate, Telmore, Hiper, Blockbuster og Firmafon.

NetCo med Andreas Pfisterer som direktør kommer til at stå for alt, der har med netværk at gøre - det vil sige både mobilnetværk, faste forbindelser, fiber og lignende.

NetCo består således af blandt andet Dansk Kabel TV, it-drift, indkøb og logistik, netværk, wholesale og alle TDC’s teknikere.

NetCo kommer desuden til at stå for al TDC's fiberudrulning og etablering af TDC's kommende landsdækkende 5G-netværk.

TDC meddeler, at opdelingen af de to selskaber er ‘et centralt element i strategien for fremtidens TDC.’

“Nye tider kræver nye tilgange. Med den juridiske separation, vi nu har gennemført, sætter TDC Group Nuuday og TDC NetCo fri til at fokusere på deres respektive markeder og på at forløse deres unikke potentialer som selvstændige selskaber. Det er et spændende, nyt skridt mod en digital fremtid for TDC og et digitalt Danmark,“ lyder det fra koncernnchef i TDC Group, Allison Kirkby.

TDC meddelte i sommeren 2018, at selskabet skulle deles op i en kundevendt del og en netværksfokuseret del.

Opdelingen kommer som direkte følge af den nye ejers plan med TDC, som blev meldt allerede inden, at opkøbet af selskabet var faldet på plads.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

Læs også:

Få det store overblik: TDC i kæmpe omstilling - her er de vigtigste ting der sker nu

Her er TDC’s store satsningsområder i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere