Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Store tech-firmaer forbyder ansatte at drøfte teknologi med Huawei: Kan ramme 5G-udviklingen

Flere af verdens store tech-firmaer forbyder medarbejderne at drøfte teknologi med Huawei-folk. Det kan få konsekvenser for hele 5G-udrulningen.

En række af verdens store tech-firmaer vil ikke have, at deres medarbejdere fremover drøfter teknologi med Huawei-ansatte.

De har nu forbudt medarbejderne at diskutere detaljer af enhver art om teknologi, standarder og lignende med Huawei-folk, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forbuddet gælder for ansatte i blandt andet chipproducenterne Intel og Qualcomm samt i sydkoreanske LG, og det kommer i kølvandet på præsident Donald Trumps blacklisting af Huawei i forrige uge.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Verdens største

Huawei er verdens næststørste smartphone-producent efter Samsung og den største leverandør af netværksudstyr i verden.

I det internationale tech-miljø pågår der typisk løbende drøftelser mellem de store spillere, der løbende udveksler og drøfter planer, roadmaps, standarder og teknologisk innovation med hinanden.

Det gælder ikke mindst med Huawei, der som verdens største leverandør af netværksudstyr spiller en vigtig rolle i hele mobil-verdenen - herunder udrulningen af 5G, som er lige på trapperne.

Kan bremse udrulningen

Ifølge Reuters kan de store tech-selskabers restriktioner få konsekvenser for udrulningen af 5G.

Flere frygter, at restriktionerne kan ramme det ellers langvarige samarbejde mellem ingeniører fra forskellige firmaer, som er nødvendigt, for at få telefoner og netværk til at spille sammen globalt.

“Det her [den store ‘techkrig’ mellem USA og Kina, red] kan skubbe alle spillerne over i hver deres hjørne. Men vi har brug for samarbejde for at kunne nå frem til 5g. Det bør være et globalt marked,” siger en anonym kilde til nyhedsbureauet.

Læs også:

Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Huawei protesterer: Vil have domstol til at ophæve amerikansk forbud: "I dag er det telecom og Huawei. I morgen kan det være dit firma, din industri, dine kunder"

Huawei stormer frem: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu - Apple åndes i nakken af endnu en kinesisk producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?