Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Store tech-firmaer forbyder ansatte at drøfte teknologi med Huawei: Kan ramme 5G-udviklingen

Flere af verdens store tech-firmaer forbyder medarbejderne at drøfte teknologi med Huawei-folk. Det kan få konsekvenser for hele 5G-udrulningen.

En række af verdens store tech-firmaer vil ikke have, at deres medarbejdere fremover drøfter teknologi med Huawei-ansatte.

De har nu forbudt medarbejderne at diskutere detaljer af enhver art om teknologi, standarder og lignende med Huawei-folk, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forbuddet gælder for ansatte i blandt andet chipproducenterne Intel og Qualcomm samt i sydkoreanske LG, og det kommer i kølvandet på præsident Donald Trumps blacklisting af Huawei i forrige uge.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Verdens største

Huawei er verdens næststørste smartphone-producent efter Samsung og den største leverandør af netværksudstyr i verden.

I det internationale tech-miljø pågår der typisk løbende drøftelser mellem de store spillere, der løbende udveksler og drøfter planer, roadmaps, standarder og teknologisk innovation med hinanden.

Det gælder ikke mindst med Huawei, der som verdens største leverandør af netværksudstyr spiller en vigtig rolle i hele mobil-verdenen - herunder udrulningen af 5G, som er lige på trapperne.

Kan bremse udrulningen

Ifølge Reuters kan de store tech-selskabers restriktioner få konsekvenser for udrulningen af 5G.

Flere frygter, at restriktionerne kan ramme det ellers langvarige samarbejde mellem ingeniører fra forskellige firmaer, som er nødvendigt, for at få telefoner og netværk til at spille sammen globalt.

“Det her [den store ‘techkrig’ mellem USA og Kina, red] kan skubbe alle spillerne over i hver deres hjørne. Men vi har brug for samarbejde for at kunne nå frem til 5g. Det bør være et globalt marked,” siger en anonym kilde til nyhedsbureauet.

Læs også:

Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Huawei protesterer: Vil have domstol til at ophæve amerikansk forbud: "I dag er det telecom og Huawei. I morgen kan det være dit firma, din industri, dine kunder"

Huawei stormer frem: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu - Apple åndes i nakken af endnu en kinesisk producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.