Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Store tech-firmaer forbyder ansatte at drøfte teknologi med Huawei: Kan ramme 5G-udviklingen

Flere af verdens store tech-firmaer forbyder medarbejderne at drøfte teknologi med Huawei-folk. Det kan få konsekvenser for hele 5G-udrulningen.

En række af verdens store tech-firmaer vil ikke have, at deres medarbejdere fremover drøfter teknologi med Huawei-ansatte.

De har nu forbudt medarbejderne at diskutere detaljer af enhver art om teknologi, standarder og lignende med Huawei-folk, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forbuddet gælder for ansatte i blandt andet chipproducenterne Intel og Qualcomm samt i sydkoreanske LG, og det kommer i kølvandet på præsident Donald Trumps blacklisting af Huawei i forrige uge.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Verdens største

Huawei er verdens næststørste smartphone-producent efter Samsung og den største leverandør af netværksudstyr i verden.

I det internationale tech-miljø pågår der typisk løbende drøftelser mellem de store spillere, der løbende udveksler og drøfter planer, roadmaps, standarder og teknologisk innovation med hinanden.

Det gælder ikke mindst med Huawei, der som verdens største leverandør af netværksudstyr spiller en vigtig rolle i hele mobil-verdenen - herunder udrulningen af 5G, som er lige på trapperne.

Kan bremse udrulningen

Ifølge Reuters kan de store tech-selskabers restriktioner få konsekvenser for udrulningen af 5G.

Flere frygter, at restriktionerne kan ramme det ellers langvarige samarbejde mellem ingeniører fra forskellige firmaer, som er nødvendigt, for at få telefoner og netværk til at spille sammen globalt.

“Det her [den store ‘techkrig’ mellem USA og Kina, red] kan skubbe alle spillerne over i hver deres hjørne. Men vi har brug for samarbejde for at kunne nå frem til 5g. Det bør være et globalt marked,” siger en anonym kilde til nyhedsbureauet.

Læs også:

Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Huawei protesterer: Vil have domstol til at ophæve amerikansk forbud: "I dag er det telecom og Huawei. I morgen kan det være dit firma, din industri, dine kunder"

Huawei stormer frem: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu - Apple åndes i nakken af endnu en kinesisk producent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere