Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Store tech-firmaer forbyder ansatte at drøfte teknologi med Huawei: Kan ramme 5G-udviklingen

Flere af verdens store tech-firmaer forbyder medarbejderne at drøfte teknologi med Huawei-folk. Det kan få konsekvenser for hele 5G-udrulningen.

En række af verdens store tech-firmaer vil ikke have, at deres medarbejdere fremover drøfter teknologi med Huawei-ansatte.

De har nu forbudt medarbejderne at diskutere detaljer af enhver art om teknologi, standarder og lignende med Huawei-folk, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forbuddet gælder for ansatte i blandt andet chipproducenterne Intel og Qualcomm samt i sydkoreanske LG, og det kommer i kølvandet på præsident Donald Trumps blacklisting af Huawei i forrige uge.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Verdens største

Huawei er verdens næststørste smartphone-producent efter Samsung og den største leverandør af netværksudstyr i verden.

I det internationale tech-miljø pågår der typisk løbende drøftelser mellem de store spillere, der løbende udveksler og drøfter planer, roadmaps, standarder og teknologisk innovation med hinanden.

Det gælder ikke mindst med Huawei, der som verdens største leverandør af netværksudstyr spiller en vigtig rolle i hele mobil-verdenen - herunder udrulningen af 5G, som er lige på trapperne.

Kan bremse udrulningen

Ifølge Reuters kan de store tech-selskabers restriktioner få konsekvenser for udrulningen af 5G.

Flere frygter, at restriktionerne kan ramme det ellers langvarige samarbejde mellem ingeniører fra forskellige firmaer, som er nødvendigt, for at få telefoner og netværk til at spille sammen globalt.

“Det her [den store ‘techkrig’ mellem USA og Kina, red] kan skubbe alle spillerne over i hver deres hjørne. Men vi har brug for samarbejde for at kunne nå frem til 5g. Det bør være et globalt marked,” siger en anonym kilde til nyhedsbureauet.

Læs også:

Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Huawei protesterer: Vil have domstol til at ophæve amerikansk forbud: "I dag er det telecom og Huawei. I morgen kan det være dit firma, din industri, dine kunder"

Huawei stormer frem: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu - Apple åndes i nakken af endnu en kinesisk producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere