Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft med opsigtsvækkende opråb til politikerne: Ønsker regulering af ansigtsgenkendelse

Microsoft president, Brad Smith, beder den amerikanske regering om at skride ind og indføre regler for ansigtsgenkendelse i et bemærkelsesværdigt opråb på teknologigigantens hjemmeside.

Det er sjældent, at de globale teknologimastodonter ligefrem beder om blive reguleret, men det er ikke desto mindre, hvad Microsoft president, Brad Smith, opfordrer de amerikanske politikere til.

Den bemærkelsesværdige efterlysning af særlige regler for brug af ansigtsgenkendelse kommer på Microsofts egen blog.

Her henviser Microsoft-presidenten blandt andet til George Orwell-klassikeren '1984' for at udtrykke sine bekymringer.

"Forestil jer, at butikkerne i shoppingcentre bruger ansigtskendelse til at dele informationer med hinanden om, hvilke produkter I kigger på og køber uden at spørge jer først. Det har længe været tilfældet i science fiction-genren og populære film som Minority Report, Enemy of The State og 1984, men nu er det tæt på at blive virkelighed," skriver Brad Smith på Microsoft-bloggen.

Læs også: Amazons ansigtsgenkendelse udråbte ved en fejl amerikanske politikere som forbrydere

Beder Kongressen om hjælp

Microsoft-bossen har endda dedikeret et helt afsnit under navnet "nødvendigheden af statslig regulering" på sin blog, hvor han specifikt beder politikerne i Kongressen om at gribe ind og lave regler for ansigtsgenkendelse.

"Vi lever i en nation af love, og regeringen er nødt til at spille en vigtig rolle i reguleringen afansigtsgenkendelsesteknologien. Som et generelt princip er det mere fornuftigt at spørge den valgte regering om at regulere selskaber end at spørge tilfældige virksomheder om at regulere regeringen," skriver Brad Smith i blogposten.

Det er langt fra første gang, at Microsoft markerer sig med skarpe holdninger til ansigtsgenkendelse.

Det kan du læse mere om her: Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere