Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Microsoft med opsigtsvækkende opråb til politikerne: Ønsker regulering af ansigtsgenkendelse

Microsoft president, Brad Smith, beder den amerikanske regering om at skride ind og indføre regler for ansigtsgenkendelse i et bemærkelsesværdigt opråb på teknologigigantens hjemmeside.

Det er sjældent, at de globale teknologimastodonter ligefrem beder om blive reguleret, men det er ikke desto mindre, hvad Microsoft president, Brad Smith, opfordrer de amerikanske politikere til.

Den bemærkelsesværdige efterlysning af særlige regler for brug af ansigtsgenkendelse kommer på Microsofts egen blog.

Her henviser Microsoft-presidenten blandt andet til George Orwell-klassikeren '1984' for at udtrykke sine bekymringer.

"Forestil jer, at butikkerne i shoppingcentre bruger ansigtskendelse til at dele informationer med hinanden om, hvilke produkter I kigger på og køber uden at spørge jer først. Det har længe været tilfældet i science fiction-genren og populære film som Minority Report, Enemy of The State og 1984, men nu er det tæt på at blive virkelighed," skriver Brad Smith på Microsoft-bloggen.

Læs også: Amazons ansigtsgenkendelse udråbte ved en fejl amerikanske politikere som forbrydere

Beder Kongressen om hjælp

Microsoft-bossen har endda dedikeret et helt afsnit under navnet "nødvendigheden af statslig regulering" på sin blog, hvor han specifikt beder politikerne i Kongressen om at gribe ind og lave regler for ansigtsgenkendelse.

"Vi lever i en nation af love, og regeringen er nødt til at spille en vigtig rolle i reguleringen afansigtsgenkendelsesteknologien. Som et generelt princip er det mere fornuftigt at spørge den valgte regering om at regulere selskaber end at spørge tilfældige virksomheder om at regulere regeringen," skriver Brad Smith i blogposten.

Det er langt fra første gang, at Microsoft markerer sig med skarpe holdninger til ansigtsgenkendelse.

Det kan du læse mere om her: Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.