Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft med opsigtsvækkende opråb til politikerne: Ønsker regulering af ansigtsgenkendelse

Microsoft president, Brad Smith, beder den amerikanske regering om at skride ind og indføre regler for ansigtsgenkendelse i et bemærkelsesværdigt opråb på teknologigigantens hjemmeside.

Det er sjældent, at de globale teknologimastodonter ligefrem beder om blive reguleret, men det er ikke desto mindre, hvad Microsoft president, Brad Smith, opfordrer de amerikanske politikere til.

Den bemærkelsesværdige efterlysning af særlige regler for brug af ansigtsgenkendelse kommer på Microsofts egen blog.

Her henviser Microsoft-presidenten blandt andet til George Orwell-klassikeren '1984' for at udtrykke sine bekymringer.

"Forestil jer, at butikkerne i shoppingcentre bruger ansigtskendelse til at dele informationer med hinanden om, hvilke produkter I kigger på og køber uden at spørge jer først. Det har længe været tilfældet i science fiction-genren og populære film som Minority Report, Enemy of The State og 1984, men nu er det tæt på at blive virkelighed," skriver Brad Smith på Microsoft-bloggen.

Læs også: Amazons ansigtsgenkendelse udråbte ved en fejl amerikanske politikere som forbrydere

Beder Kongressen om hjælp

Microsoft-bossen har endda dedikeret et helt afsnit under navnet "nødvendigheden af statslig regulering" på sin blog, hvor han specifikt beder politikerne i Kongressen om at gribe ind og lave regler for ansigtsgenkendelse.

"Vi lever i en nation af love, og regeringen er nødt til at spille en vigtig rolle i reguleringen afansigtsgenkendelsesteknologien. Som et generelt princip er det mere fornuftigt at spørge den valgte regering om at regulere selskaber end at spørge tilfældige virksomheder om at regulere regeringen," skriver Brad Smith i blogposten.

Det er langt fra første gang, at Microsoft markerer sig med skarpe holdninger til ansigtsgenkendelse.

Det kan du læse mere om her: Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere