Artikel top billede

(Foto: Frank Lohmann Photography / Frank Lohmann)

Lars Seiers hotelportal klager til EU over internationale giganters 'ulovlige prisaftaler'

Danske Nustay går direkte til angreb på de internationale hotelgiganter Expedia.com og Booking.com. Nustay, der blandt andet har Lars Seier Christensen i ejerkredsen, har klaget til EU-Kommissionen. Dermed lander sagen i første omgang på EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestagers bord.

Den danske hotelplatform Nustay, der blandt andet har Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen og Pointshop-rigmanden Magnus Kjøller i ejerkredsen, har klaget til EU-Kommissionen over onlineportalerne Expedia.com og Booking.com.

Nærmere bestemt har Nustay indsendt en klage over selskabet EAN.com LP, der står bag Expedia og Booking Holdings, som er virksomheden bag Booking.com.

Årsagen er, at Nustay mener, at Expedia.com og Booking.com, der tilsammen sidder på 93 procent af markedet, udnytter deres dominerende position til at presse hotellerne til at lave ulovlige prisaftaler.

Det skriver Børsen.

"Expedia og Booking.com siger til hotellerne, at de skal hjælpe med at få Nustay til at holde op med at tilbyde billigere priser, og hvis de ikke gør det, så straffer de decideret hotellerne," siger Lone Fønss Schrøder, Nustays bestyrelsesformand, der også har bestredet lignende poster for Volvo, Saxo og Ikea, til avisen.

Læs også: Indisk stjerne-CIO skal flytte hele Saxo Banks infrastruktur i skyen på under fem år: "Vi skal være ’the Amazon of finance'"

Vestager skal muligvis se på sagen

Nustay, der har danske Mathias Lundø Nielsen i spidsen, blev etableret i 2014.

Forretningsmodellen er, at man som bruger skal oprette en profil på portalen, men til gengæld vil brugeren i de fleste tilfælde kunne finde et hotelværelse billigere end på de etablerede hotelportaler.

Læs også: Anders Fogh Rasmussen bliver rådgiver for Saxo Bank-milliardærs blockchain-satsning

Men ifølge Nustays klage forsøger Expedia.com og Booking.com at begrænse konkurrencen ved at true de hoteller, der er billigere hos Nustay, til enten at trække sig fra platformen eller sætte priserne op til samme niveau som hos Booking.com og Expedia.com.

Sagen lander på EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestagers bord.

Det er endnu uvist om Margrethe Vestagerfortsætter i embeddet.

Margrethe Vestager (R) har ikke været bleg for at udskrive store bøder til internationale teknologigiganter.

Det kan du læse mere om her: Vestager sendte brev med konkrete betalingsanvisninger til Google: Sådan udskriver man en bøde på 32 milliarder til en af verdens største it-virksomheder