Artikel top billede

Lars Seiers hotelportal klager til EU over internationale giganters 'ulovlige prisaftaler'

Danske Nustay går direkte til angreb på de internationale hotelgiganter Expedia.com og Booking.com. Nustay, der blandt andet har Lars Seier Christensen i ejerkredsen, har klaget til EU-Kommissionen. Dermed lander sagen i første omgang på EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestagers bord.

Den danske hotelplatform Nustay, der blandt andet har Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen og Pointshop-rigmanden Magnus Kjøller i ejerkredsen, har klaget til EU-Kommissionen over onlineportalerne Expedia.com og Booking.com.

Nærmere bestemt har Nustay indsendt en klage over selskabet EAN.com LP, der står bag Expedia og Booking Holdings, som er virksomheden bag Booking.com.

Årsagen er, at Nustay mener, at Expedia.com og Booking.com, der tilsammen sidder på 93 procent af markedet, udnytter deres dominerende position til at presse hotellerne til at lave ulovlige prisaftaler.

Det skriver Børsen.

"Expedia og Booking.com siger til hotellerne, at de skal hjælpe med at få Nustay til at holde op med at tilbyde billigere priser, og hvis de ikke gør det, så straffer de decideret hotellerne," siger Lone Fønss Schrøder, Nustays bestyrelsesformand, der også har bestredet lignende poster for Volvo, Saxo og Ikea, til avisen.

Læs også: Indisk stjerne-CIO skal flytte hele Saxo Banks infrastruktur i skyen på under fem år: "Vi skal være ’the Amazon of finance'"

Vestager skal muligvis se på sagen

Nustay, der har danske Mathias Lundø Nielsen i spidsen, blev etableret i 2014.

Forretningsmodellen er, at man som bruger skal oprette en profil på portalen, men til gengæld vil brugeren i de fleste tilfælde kunne finde et hotelværelse billigere end på de etablerede hotelportaler.

Læs også: Anders Fogh Rasmussen bliver rådgiver for Saxo Bank-milliardærs blockchain-satsning

Men ifølge Nustays klage forsøger Expedia.com og Booking.com at begrænse konkurrencen ved at true de hoteller, der er billigere hos Nustay, til enten at trække sig fra platformen eller sætte priserne op til samme niveau som hos Booking.com og Expedia.com.

Sagen lander på EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestagers bord.

Det er endnu uvist om Margrethe Vestagerfortsætter i embeddet.

Margrethe Vestager (R) har ikke været bleg for at udskrive store bøder til internationale teknologigiganter.

Det kan du læse mere om her: Vestager sendte brev med konkrete betalingsanvisninger til Google: Sådan udskriver man en bøde på 32 milliarder til en af verdens største it-virksomheder
Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.