Artikel top billede

Europæiske statskasser tjener milliarder på 5G auktioner: Teledirektør kalder det "katastrofalt"

Lande som Tyskland og Danmark har tjent milliarder af kroner til statskassen for salg af 5G frekvenserne. Den tyske direktør for Vodafone kalder det "katastrofalt"

I Tyskland har man tjent knap 49 milliarder kroner, mens Danmark kunne indkassere 2,2 milliarder kroner på 5G auktionerne.

Pengene kommer fra teleselskaberne, der har betalt for at få plads på det nye mobilnet, og kommer ifølge selskaberne selv til at betyde mindre investeringer i 5G nettet.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Det vælter frem med nye 5G-telefoner - men ifølge TDC risikerer danskerne at skulle vente til næste år med deres 5G-debut

Den tyske direktør for britiske Vodafone, Hannes Ametsreiter, kalder det for "katastrofalt," at prisen for at være med til at udbygge netværket er så høj.

"Jeg er meget ked af, hvor lang tid processen har taget, og af den pris, som vi som bydere må betale," siger han ifølge avisen til Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

TDC: Det er uhensigtsmæssigt

Herhjemme har TDC haft den største udgift i 5G auktionerne. Selskabet betalte i alt 1,6 milliarder kroner til den danske statskasse for at sikre sig 14 af de 20 5G-frekvensblokke.

Læs også: Her er milliardprisen: Så meget betaler TDC for 5G-frekvensblokke

Til sammenligning betalte TDC kun 628 millioner kroner i 2012 for fem 4G-frekvensblokke.

TDC's finansdirektør har tidligere over for Computerworld forklaret, at han mener det er "uhensigtsmæssigt, at selskaberne skal aflevere en meget stor del af investeringsbudgettet."

"Jeg er sådan set enig i det, som Dansk Erhverv siger. Vi og de andre operatører er i samme båd her. Pengene går fra et andet sted. Enten skal pengene tages fra kunderne i form af højere priser, eller også skal de tages fra netværksinvesteringerne. Det er statens trade-off," fortalte Lasse Pilgaard til Computerworld i forbindelse med auktionen tidligere på året.

Læs hele historien her: Ny TDC-finansdirektør om 5G-pris på 1,6 milliarder: "Enten skal pengene tages fra kunderne i form af højere priser, eller også skal de tages fra netværksinvesteringerne"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere






Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”