Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Europæiske statskasser tjener milliarder på 5G auktioner: Teledirektør kalder det "katastrofalt"

Lande som Tyskland og Danmark har tjent milliarder af kroner til statskassen for salg af 5G frekvenserne. Den tyske direktør for Vodafone kalder det "katastrofalt"

I Tyskland har man tjent knap 49 milliarder kroner, mens Danmark kunne indkassere 2,2 milliarder kroner på 5G auktionerne.

Pengene kommer fra teleselskaberne, der har betalt for at få plads på det nye mobilnet, og kommer ifølge selskaberne selv til at betyde mindre investeringer i 5G nettet.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Det vælter frem med nye 5G-telefoner - men ifølge TDC risikerer danskerne at skulle vente til næste år med deres 5G-debut

Den tyske direktør for britiske Vodafone, Hannes Ametsreiter, kalder det for "katastrofalt," at prisen for at være med til at udbygge netværket er så høj.

"Jeg er meget ked af, hvor lang tid processen har taget, og af den pris, som vi som bydere må betale," siger han ifølge avisen til Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

TDC: Det er uhensigtsmæssigt

Herhjemme har TDC haft den største udgift i 5G auktionerne. Selskabet betalte i alt 1,6 milliarder kroner til den danske statskasse for at sikre sig 14 af de 20 5G-frekvensblokke.

Læs også: Her er milliardprisen: Så meget betaler TDC for 5G-frekvensblokke

Til sammenligning betalte TDC kun 628 millioner kroner i 2012 for fem 4G-frekvensblokke.

TDC's finansdirektør har tidligere over for Computerworld forklaret, at han mener det er "uhensigtsmæssigt, at selskaberne skal aflevere en meget stor del af investeringsbudgettet."

"Jeg er sådan set enig i det, som Dansk Erhverv siger. Vi og de andre operatører er i samme båd her. Pengene går fra et andet sted. Enten skal pengene tages fra kunderne i form af højere priser, eller også skal de tages fra netværksinvesteringerne. Det er statens trade-off," fortalte Lasse Pilgaard til Computerworld i forbindelse med auktionen tidligere på året.

Læs hele historien her: Ny TDC-finansdirektør om 5G-pris på 1,6 milliarder: "Enten skal pengene tages fra kunderne i form af højere priser, eller også skal de tages fra netværksinvesteringerne"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere