Artikel top billede

(Foto: Photo by Celia Ortega on Unsplash)

Skoleintras afløser Aula bliver forsinket 10 uger - kommer nu først til efterårsferien

Kombit udskyder lanceringen af skolernes nye intranet-system Aula med 10 uger.

Danske skoleelever og deres forældre og lærere kommer til at ruste sig med yderligere tålmodighed, når det gælder brugen af skolernes forældrede intranet-system, Skoleintra.

Kombit meddeler nemlig, at lanceringen af skolernes nye intranet-system, Aula, bliver 10 uger forsinket.

Det betyder, at den forventede lancering nu udskydes til efteårsferien.

Aula har i de seneste måneder været i pilottest i på en række skoler, der har skullet teste og komme med tilbagemeldinger.

Fra august udvides antallet af test-skoler til 25 styk.

Beslutningen [om udskydelsen, red] er truffet på baggrund af tilbagemeldinger fra det nuværende pilotforløb, hvor forældre, skoleledere og medarbejdere har givet input til funktionaliteten og brugeroplevelsen af Aula,” meddeler Kombit, der står bag den nye løsning.

Herfra lyder beskeden, at de seneste input fra test-skolerne er blevet indarbejdet, men endnu ikke testet.

“Derfor ønsker projektet lidt mere tid til at afprøve de forbedringer, som er tilføjet Aula efter tilbagemeldingerne fra pilotforløbet,” lyder det.

“Den version af Aula, der bliver taget i brug i uge 43, vil indeholde de vigtigste kommunikationsredskaber i skole-hjem-samarbejdet, og som nu skal testes af pilotskolerne frem til efterårsferien. Efterfølgende vil Aula løbende blive tilført ny funktionalitet ud fra kommunernes aktuelle ønsker,” meddeler Kombit.

Aula-systemet koster op imod 400 millioner kroner og er udviklet af Netcompany, der også står for driften via underleverandøren Amazon Web Services.

Mere end to millioner danskere kommer til at være brugere af platformen og Kombit har estimeret, at der skal være plads til over 20 petabyte data i Aula.

At drifte Aula-systemet, der bliver det største kommunale it-projekt nogensinde målt på antallet af daglige brugere, bliver derfor en kritisk opgave, herunder at sikre, at følsomme data håndteres korrekt.

Læs også:

Folkeskolernes nye Aula er ved at være klar - designes med inspiration i Facebook

Ny afsløring: Kæmpe Aula-aftale kan være i fare - ingen aner om udflytning af danske skole-data til udlandet overhovedet er lovlig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere