Artikel top billede

Bredbåndsfirmaet Fastspeed beskylder TDC for ufine kneb i jagt på antenneforeninger

Fastspeed beskylder TDC for at anvende ufine kneb på markedet for bredbånd til antenneforetninger.

Det danske fiberselskab Fastspeed mener, at TDC bruger ufine kneb og skræmmekampagner for at forhindre, at Fastspeed kan komme til at udfordre TDC på markedet for bredbånd til antenneforeninger, skriver ITWatch.

Fastspeed har klaget til Erhvervsstyrelsen med beskyldninger om, at TDC ‘ikke respekterer de private netejeres naturlige ret til selv at disponere over deres net.”

Problemet ligger i, at en række antenneforeninger har hyret Yousee til at håndtere deres net. Og i disse tilfælde er det ikke muligt at komme ind på nettene for andre leverandører.

Fastspeed mener her, at antenneforeninger har lov til at åbne deres net for udvalgte udbydere.

Ifølge selskabet vil Yousee kun enten åbne helt op eller ej. Og det har ifølge Fastspeed fået antenneforeningerne til at droppe muligheden, da de ikke ønsker, at eksempelvis Boxer eller Stofa kommer ind på deres net.

“Adskillige af de møder, Fastspeed havde aftalt med større foreninger, er af disse blevet aflyst med den begrundelse, at så længe det ikke er sikret, at foreningerne selv fortsat har styr over, hvem der ud over Yousee kan tilbyde bredbånd på deres net, vil de være afventende med at udfordre deres relationer til Yousee,” lyder det fra Fastspeed.

TDC afviser ifølge ITWatch beskyldningerne.

Læs også:

Televeteranen Peter Mægbæk: Der skal ny lovgivning til for at skabe ordentlig konkurrence på bredbåndsmarkedet - det minder efterhånden om elmarkedet

Peter Mægbæks bredbåndsfirma Fastspeed åbner for kunder i dag - får kun et produkt: 'Smider prisbombe'

Fastspeed får først adgang til Jysk Energis bredbånd i 2020

Små leverandører: Elselskabernes skyhøje priser for fibernet holder os ude af markedet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere