Bredbåndsfirmaet Fastspeed beskylder TDC for ufine kneb i jagt på antenneforeninger

Fastspeed beskylder TDC for at anvende ufine kneb på markedet for bredbånd til antenneforetninger.

Det danske fiberselskab Fastspeed mener, at TDC bruger ufine kneb og skræmmekampagner for at forhindre, at Fastspeed kan komme til at udfordre TDC på markedet for bredbånd til antenneforeninger, skriver ITWatch.

Fastspeed har klaget til Erhvervsstyrelsen med beskyldninger om, at TDC ‘ikke respekterer de private netejeres naturlige ret til selv at disponere over deres net.”

Problemet ligger i, at en række antenneforeninger har hyret Yousee til at håndtere deres net. Og i disse tilfælde er det ikke muligt at komme ind på nettene for andre leverandører.

Fastspeed mener her, at antenneforeninger har lov til at åbne deres net for udvalgte udbydere.

Ifølge selskabet vil Yousee kun enten åbne helt op eller ej. Og det har ifølge Fastspeed fået antenneforeningerne til at droppe muligheden, da de ikke ønsker, at eksempelvis Boxer eller Stofa kommer ind på deres net.

“Adskillige af de møder, Fastspeed havde aftalt med større foreninger, er af disse blevet aflyst med den begrundelse, at så længe det ikke er sikret, at foreningerne selv fortsat har styr over, hvem der ud over Yousee kan tilbyde bredbånd på deres net, vil de være afventende med at udfordre deres relationer til Yousee,” lyder det fra Fastspeed.

TDC afviser ifølge ITWatch beskyldningerne.

Læs også:

Televeteranen Peter Mægbæk: Der skal ny lovgivning til for at skabe ordentlig konkurrence på bredbåndsmarkedet - det minder efterhånden om elmarkedet

Peter Mægbæks bredbåndsfirma Fastspeed åbner for kunder i dag - får kun et produkt: 'Smider prisbombe'

Fastspeed får først adgang til Jysk Energis bredbånd i 2020

Små leverandører: Elselskabernes skyhøje priser for fibernet holder os ude af markedet


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?