Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ewii klar med en milliard kroner til at udbygge fibernettet

Fiberselskabet Ewii er nu er klar til at investere en milliard kroner i fibernet i Trekantsområdet efter en ny aftale er faldet på plads.

Det danske fiberselskab Ewii er nu klar med en milliardinvestering i det danske fibernet.

I september sidste år annoncerede selskabet en strategi, der skulle opruste fibernettet i Trekantsområdet med en investering på mellem en halv og en hel milliard kroner.

Nu er investeringen faldet på plads, og Ewii er klar med en fiberinvestering på en milliard kroner, der skal sikre, at alle hustande i området skal have adgang til fibernettet.

Læs mere her: EWII vil investere op mod en milliard kroner i fiber: "Vi har valgt at betragte fibernet som en infrastrukturydelse på linje med el, vand og varme"

“Fiber er infrastruktur på linje med el, vand og varme, og vores kunder taler om adgangen til internet som en menneskerettighed. Derfor er det en visionær og fremtidssikrende beslutning, bestyrelsen har truffet. Vi tror på fiber som en forudsætning for fremtidens velfungerende samfund, fordi fiber er det hurtigste og mest stabile internet, vi har,” lyder det fra Ewiis administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn i en pressemeddelelse.

Ewii er allerede til stede med fibernet i Trekantsområdet, men forventede i september sidste år, at investeringen ville betyde at antallet af kunder i området ville blive fordoblet.

I dag har 105.000 husstande i Trekantsområdet mulighed for at få fibernet fra Ewii, og det kommer altså formentlige til at blive fordoblet i fremtiden.

Den milliardstore investering er den største i nyere tid for selskabet.

“Det er nødvendigt at sikre, at borgerne oplever digitaliseringen som en positiv udvikling, som alle har fælles adgang til at deltage i. Vi skal fremad som samfund, og det skal vi gøre sammen,” siger direktøren i meddelelsen.

Læs også: Telia og Ewii går sammen i stor bredbåndsaftale: Telia flytter bredbåndskunder over på Ewiis fibernet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere