Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft, Dell, HP og Intel i samlet modstand mod straftold på kinesiske produkter: Se deres statement her

Microsoft, Dell, HP og Intel protesterer i samlet flok mod amerikansk plan, der kan forøge pc-priserne med op til 20 procent.

De fire amerikanske tech-giganter Microsoft, Dell, HP og Intel protesterer i samlet flok mod præsident Donald Trumps plan om at lægge straftold på en lang række kinesiske produkter.

De fire tech-giganter er utilfredse med, at Trump vil inkludere laptop- og tablet-computere på den sorte liste over produkter, der skal lægges straftold på.

I en fælles meddelelse - som du finder her - peger de på, straftolden vil ramme forbrugerne og hele industrien uden at få konsekvenser for Kina’s handels-praksis, hvilket er det tilsigtede.

“Amerikanske laptop-producenter er for tiden afhængig af kinesiske leverandører for at kunne leve op til efterspørgslen i USA,” meddeler de.

De peger på, at det ikke er muligt at overgå til alternative leverandører inden for en overskuelig fremtid.

“Tarifferne vil skade førende amerikanske tech-firmaer og stå i vejen for deres muligheder for innovation og for at konkurrere på det globale marked,” meddeler de.

De fire selskaber peger på, at de tilsammen står for godt halvdelen af alle solgte notebooks og tablet-computere på det amerikanske marked.

Straftolden vil her betyde, at priserne vil stige med mindst 19 procent, vurderer de.

Dell, HP, Microsoft og Intel meddeler, at de tilsammen investerede 35 milliarder dollar alene på udvikling i 2018.

Straftolden vil betyde, at de vil blive nødt til at omdirigere midler fra innovation til salg, ligesom straftolden vil give en konkurrencemæssig fordel til de af deres konkurrenter, der ikke er hjemmehørende i USA.

Læs også:

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Store tech-firmaer forbyder ansatte at drøfte teknologi med Huawei: Kan ramme 5G-udviklingen

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere