Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft, Dell, HP og Intel i samlet modstand mod straftold på kinesiske produkter: Se deres statement her

Microsoft, Dell, HP og Intel protesterer i samlet flok mod amerikansk plan, der kan forøge pc-priserne med op til 20 procent.

De fire amerikanske tech-giganter Microsoft, Dell, HP og Intel protesterer i samlet flok mod præsident Donald Trumps plan om at lægge straftold på en lang række kinesiske produkter.

De fire tech-giganter er utilfredse med, at Trump vil inkludere laptop- og tablet-computere på den sorte liste over produkter, der skal lægges straftold på.

I en fælles meddelelse - som du finder her - peger de på, straftolden vil ramme forbrugerne og hele industrien uden at få konsekvenser for Kina’s handels-praksis, hvilket er det tilsigtede.

“Amerikanske laptop-producenter er for tiden afhængig af kinesiske leverandører for at kunne leve op til efterspørgslen i USA,” meddeler de.

De peger på, at det ikke er muligt at overgå til alternative leverandører inden for en overskuelig fremtid.

“Tarifferne vil skade førende amerikanske tech-firmaer og stå i vejen for deres muligheder for innovation og for at konkurrere på det globale marked,” meddeler de.

De fire selskaber peger på, at de tilsammen står for godt halvdelen af alle solgte notebooks og tablet-computere på det amerikanske marked.

Straftolden vil her betyde, at priserne vil stige med mindst 19 procent, vurderer de.

Dell, HP, Microsoft og Intel meddeler, at de tilsammen investerede 35 milliarder dollar alene på udvikling i 2018.

Straftolden vil betyde, at de vil blive nødt til at omdirigere midler fra innovation til salg, ligesom straftolden vil give en konkurrencemæssig fordel til de af deres konkurrenter, der ikke er hjemmehørende i USA.

Læs også:

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Store tech-firmaer forbyder ansatte at drøfte teknologi med Huawei: Kan ramme 5G-udviklingen

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.