Artikel top billede

Nets aktiefest kan føre til politisk indgreb: "Det er med længder det mest groteske eksempel"

Det milliardstore aktieprogram hos Nets kan føre til et politisk indgreb, lyder det fra rød blok.

Nets lukrative aktieprogram, der kan give Nets topledelse en samlet gevinst på syv milliarder kroner, kan tvinge politikerne til reguleringer af selskabet. Det skriver Børsen.

"Det er med længder det mest groteske eksempel, men vi ser jo også andre virksomheder, der skruer både grundløn og bonusser i vejret, og jeg kan ikke forestille mig, at et nyt flertal ikke vil se på det, for det udfordrer sammenhængskraften,” siger Lisbeth Bech Poulsen, der er folketingsmedlem for SF, til Børsen.

Læs også: Lukrativt program kan sende syv milliarder til Nets-ledelse

Radikale: Klar til at grinbe ind
Peter Hummelgaard fra Socialdemokratiet siger desuden i Børsen, at aktieprogrammet er udtryk for, at ledelsen i Nets har mistet jordforbindelsen, mens Martin Lidegaard fra Det Radikale Venstre oplyser, at partiet er parat til at gribe ind, hvis Nets ikke selv handler på kritikken.

Ifølge Børsen vil en regulering senest kunne komme til efteråret, og den vil eventuelt kunne bestå af en regulering af Nets priser.

I går afviste Nets bestyrelsesformand Stefan Götz at oplyse, hvor meget Nets direktøren Bo Nilsson kan indkassere på aktieprogrammet.

Men det har tidligere været vurderet, at Nets-chefen selv står til en gevinst på 1,9 millarder kroner hvis programmet giver fuldt udbytte.

Læs også: Nets afviser at fremlægge topchefs potentielle gigant-gevinst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere