Artikel top billede

Personale kan snage i private data i Sundhedsplatformen: Data ender i USA

Der har i årevis ikke været faste kontroller af personalets snagen i patientjournalerne i Region Hovedstadens Sundhedsplatformen.

Der har i flere år ikke været nogen fast kontrol af, om ansatte snager i patientjournalerne i Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden, viser en rapport fra advokatfirmaet Bech-Bruun, skriver Politiken.

I Region Hovedstaden bliver der kun foretaget manuelle stikprøver af, om sundhedspersonale kigger i journaler uden påviselig grund - eksempelvis i naboers, kollers eller familiemedlemmers journaler.

Det udløser hård kritik.

“Regionen tilsidesætter det ansvar, de har som dataansvarlig myndighed. Det er nærmest en ren tilståelsessag. Rapporten peger på, at de kontrolmekanismer, de har sat op, er så bredmaskede, at der reelt ingen kontrol er,” lyder det fra lektor i sundhedsret på SDU, Kent Kristensen, til avisen.

Hertil kommer, at supportmedarbejdere ansat af amerikanske Epic, der står bag Sundshedsplatformen, i både Storbritannien og USA har adgang til personoplysninger på patienter og ansatte.

Region Hovedstaden påpeger, at alle data er i Danmark og at regionen mener, at der ikke er nogen grund til bekymring.

Ifølge Politiken forlanger Enhedslisten, SF, Konservative, LA og DF handling fra den kommende sundhedsminister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere