Artikel top billede

Personale kan snage i private data i Sundhedsplatformen: Data ender i USA

Der har i årevis ikke været faste kontroller af personalets snagen i patientjournalerne i Region Hovedstadens Sundhedsplatformen.

Der har i flere år ikke været nogen fast kontrol af, om ansatte snager i patientjournalerne i Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden, viser en rapport fra advokatfirmaet Bech-Bruun, skriver Politiken.

I Region Hovedstaden bliver der kun foretaget manuelle stikprøver af, om sundhedspersonale kigger i journaler uden påviselig grund - eksempelvis i naboers, kollers eller familiemedlemmers journaler.

Det udløser hård kritik.

“Regionen tilsidesætter det ansvar, de har som dataansvarlig myndighed. Det er nærmest en ren tilståelsessag. Rapporten peger på, at de kontrolmekanismer, de har sat op, er så bredmaskede, at der reelt ingen kontrol er,” lyder det fra lektor i sundhedsret på SDU, Kent Kristensen, til avisen.

Hertil kommer, at supportmedarbejdere ansat af amerikanske Epic, der står bag Sundshedsplatformen, i både Storbritannien og USA har adgang til personoplysninger på patienter og ansatte.

Region Hovedstaden påpeger, at alle data er i Danmark og at regionen mener, at der ikke er nogen grund til bekymring.

Ifølge Politiken forlanger Enhedslisten, SF, Konservative, LA og DF handling fra den kommende sundhedsminister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere