Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

USA retter cyberangreb mod Iran

USA har angrebet iranske cyvbermål i et ‘gengældelsesangreb.’

USA angreb torsdag i sidste uge iranske mål i et cyberangreb, der fungerede som gengældelse for den iranske nedskydning af en amerikansk drone tidligere på ugen.

Det beretter amerikanske Yahoo News, som citerer efterretningsfolk.

Angrebet blev rettet mod det, som mediet kalder for en ‘iransk spion-gruppe,’ der i de senere år har tracket og digitalt angrebet skibs-trafikken i Hormuz-strædet.

Ifølge Washington Post har angrebet ‘skadet’ Irans militære systemer, mens New York Times skriver, at cyberangrebet også ramte de iranske missil-systemer.

Ifølge avisen har angrebet været planlagt i ugevis.

USA har tidligere gennemført cyberangreb mod iranske mål. Mest kendt er den berømte Stuxnet-orm, der blev sendt ind i iranske atom-reaktorer og som amerikanerne menes at stå bag.

Læs også: Er en ny supervirus på vej? Mystisk Stuxnet-klon på spil på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere