Artikel top billede

Datatilsynet siger nej til klarere retningslinjer for brug af public cloud: "Kommunerne og regionerne skal bare være de gode dataansvarlige, de er i alle andre sammenhænge"

"Det er ikke nødvendigvis retningslinjer fra Datatilsynet, der er behov for." Det er meldingen fra Datatilsynet til landets kommuner og regioner, der efterspørger klarere retningslinjer for den offentlige sektors brug af de internationale it-giganters cloud-løsninger. Læs her hvordan Datatilsynet anbefaler, de offentlige institutioner skal forholde sig til de internationale cloud-underleverandører.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i Datatilsynets syn på, hvordan offentlige institutioner skal vælge internationale cloud-underleverandør
  • Læs hvorfor Datatilsynet ikke mener, at det er tilsynets opgave at regulere it-giganternes betingelser
  • Find ud af hvorfor Datatilsynet mener problematikken er juridisk og ikke teknologisk
  • Få Datatilsynets anbefalinger til, hvordan man som offentlig institution skal forholde sig problematikken
  • Sådan skal kommuner og regioner forholde sig til krigsreglen
1.523
7:45 min
Datatilsynet er på ingen måde mod brug af cloud-løsninger i den offentlige sektor, og der er ikke nødvendigvis behov for klarere retningslinjer på området.

Det er beskeden fra Datatilsynet i kølvandet på, at alle landets 98 kommuner og fem regioner har droppet Amazon Web Services (AWS) som public cloud-underleverandør på det første landsdækkende fællesudbud for telemedicin, Det Fælles Udbud og Udvikling af Telemedicin (FUT).

Fravalget af AWS skyldes for

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter