Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk telebranche ville gerne have haft én minister / Fem japanske bilmærker investerer i selvkørende projekt / Ritzau indfører endnu en artikel-robot / Fyret Nets-chef til have aktie-strid i landsretten

Dansk telebranche ville gerne have haft én minister. Fem japanske bilmærker investerer i selvkørende projekt. Ritzau indfører endnu en artikel-robot. Fyret Nets-chef til have aktie-strid i landsretten. Svensk tech-aktie er steget med 1.172 procent. Chip-fejl i problematiske passagerfly.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer din daglige dosis morgen-briefing, der denne fredag morgen er sammensat og præsenteret af Dan Jensen.

Dansk telebranche ville gerne have haft én minister

Den danske telebranche ærgrer sig over fordelingen af resort-områder, der betyder, at telesektoren fortsat skal høre under flere ministre, skriver Berlingske.

Den nye socialdemokratiske regering kører nemlig videre med den tidligere regerings opdeling, hvor en del hører under Energistyrelsen under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, mens selve markedsreguleringen hører under Erhversstyrelsen i Erhvervsministeriet.

"Det er ærgerligt, at man ikke har benyttet anledningen til at samle teleområdet og opnå synergien ved netop at have alt samlet ét sted og dermed opbygge en telefaglig synergi i staten," siger Jakob Willer, direktør i brancheorganisationen Teleindustrien til avisen.

Han siger, at han godt kan have 'en vis bekymring' over, hvor meget opmærksomhed telesektoren vil få.

Læs også: Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Fem japanske bilmærker investerer i selvkørende projekt

Fem japanske bilproducenter investerer i det japanske selskab Monet Technologies, der er et joint venture mellem Toyota og det japanske it-firma Softbank med fokus på at udvikle on demand-kørsel i selvkørende biler.

De fem kæmper er Mazda, Suzuki, Subaru, Daihatsu og Isuzu. Honda, Toyota og Hino Motors er allerede involveret i Monet, hvilket betyder, at kun Nissan og Mitsubishi Motors nu er de eneste japanske bilproducenter, der ikke er med i samarbejdet, skriver Nikkei Asian Review.

Monet vil i første omgang indsamle data på biler og trafik. Senere vil samarbejdet stå for at udvikle services, hvor brugere kan tilkalde selvkørende taxaer.

Ritzau indfører endnu en artikel-robot

Det danske nyhedsbureau Ritzau har udviklet en robot, der skal skrive artikler om hushandler til danske aviser.

Robotten skal skrive artiklerne på baggrund af data fra den digitale tingbog og BBR.

Ritzau har tidligere lanceret en robot, der kan skrive kampreferater af lokale fodboldkampe. Den anvendes i dag af to mediehuse i Danmark.

Desuden anvender bureauet en robot til at skrive finansnyheder om børsnoterede selskabers regnskaber. Flere vil kommer.

“Ritzaus Bureau har planer om en lang række nye robotter inden for blandt andet sport, erhverv og lokalstatistik- og fakta,” lyder det.

Fyret Nets-chef til have aktie-strid i landsretten

Den tidligere Nets-direktør Ralitsa Møller er på vej i landsretten i en strid med Nets’ ledelse om aktier til en værdi af 21,5 millioner kroner, skriver Børsen.

Ifølge avisen mener direktøren, der blev fyret i november 2015, at Nets ikke betalte hende nok, da hendes ejerandel af Nets’ for tiden meget omtalte incitamentsprogram, blev indløst.

Hun fik i et forlig i alt omkring tre millioner kroner. Men Ralitsa Møller mener, at hun bør få mere end 21 millioner kroner.

Svensk tech-aktie er steget med 1.172 procent

Aktiekursen for det svenske tech-firma Storytel er steget med 1.172 procent på fire år. Alligevel mener aktieanalytiker Stefan Wård ifølge Børsen, at der fortsat er potentiale.

“De har en stærk strategi, som beviseligt fungerer, og som de nu ruller aggressivt ud i mange markeder. Det er præcis samme måde, Spotify gjorde det på,” siger han til avisen.

Storytel landede i fjor et underskud på 150 millioner kroner, men vurderes alligevel til at have en markedsværdi på fire milliarder kroner. Selskabet har for tiden 850.000 brugere. Analytikeren vurderer, at selskabet vil runde syv millioner brugere i 2025.

Chip-fejl i problematiske passagerfly

Det er formentlig en fejl i chip, der førte til, at to af den amerikanske flyproducetn Boeings nye fly, 737 Max, er styrtet ned. Styrtene har ført til, at alle fly af typen er blevet groundet.

New York Times skriver i denne artikel, at teknikere har opdaget fejl i databehandlingstiden i en chip i flyenes computer.

Styrtene skyldtes angiveligt en fejl i anti-stall-softwaren MCAS, der fik flyene til at komme ud af piloternes kontrol.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.