Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk telebranche ville gerne have haft én minister / Fem japanske bilmærker investerer i selvkørende projekt / Ritzau indfører endnu en artikel-robot / Fyret Nets-chef til have aktie-strid i landsretten

Dansk telebranche ville gerne have haft én minister. Fem japanske bilmærker investerer i selvkørende projekt. Ritzau indfører endnu en artikel-robot. Fyret Nets-chef til have aktie-strid i landsretten. Svensk tech-aktie er steget med 1.172 procent. Chip-fejl i problematiske passagerfly.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer din daglige dosis morgen-briefing, der denne fredag morgen er sammensat og præsenteret af Dan Jensen.

Dansk telebranche ville gerne have haft én minister

Den danske telebranche ærgrer sig over fordelingen af resort-områder, der betyder, at telesektoren fortsat skal høre under flere ministre, skriver Berlingske.

Den nye socialdemokratiske regering kører nemlig videre med den tidligere regerings opdeling, hvor en del hører under Energistyrelsen under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, mens selve markedsreguleringen hører under Erhversstyrelsen i Erhvervsministeriet.

"Det er ærgerligt, at man ikke har benyttet anledningen til at samle teleområdet og opnå synergien ved netop at have alt samlet ét sted og dermed opbygge en telefaglig synergi i staten," siger Jakob Willer, direktør i brancheorganisationen Teleindustrien til avisen.

Han siger, at han godt kan have 'en vis bekymring' over, hvor meget opmærksomhed telesektoren vil få.

Læs også: Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Fem japanske bilmærker investerer i selvkørende projekt

Fem japanske bilproducenter investerer i det japanske selskab Monet Technologies, der er et joint venture mellem Toyota og det japanske it-firma Softbank med fokus på at udvikle on demand-kørsel i selvkørende biler.

De fem kæmper er Mazda, Suzuki, Subaru, Daihatsu og Isuzu. Honda, Toyota og Hino Motors er allerede involveret i Monet, hvilket betyder, at kun Nissan og Mitsubishi Motors nu er de eneste japanske bilproducenter, der ikke er med i samarbejdet, skriver Nikkei Asian Review.

Monet vil i første omgang indsamle data på biler og trafik. Senere vil samarbejdet stå for at udvikle services, hvor brugere kan tilkalde selvkørende taxaer.

Ritzau indfører endnu en artikel-robot

Det danske nyhedsbureau Ritzau har udviklet en robot, der skal skrive artikler om hushandler til danske aviser.

Robotten skal skrive artiklerne på baggrund af data fra den digitale tingbog og BBR.

Ritzau har tidligere lanceret en robot, der kan skrive kampreferater af lokale fodboldkampe. Den anvendes i dag af to mediehuse i Danmark.

Desuden anvender bureauet en robot til at skrive finansnyheder om børsnoterede selskabers regnskaber. Flere vil kommer.

“Ritzaus Bureau har planer om en lang række nye robotter inden for blandt andet sport, erhverv og lokalstatistik- og fakta,” lyder det.

Fyret Nets-chef til have aktie-strid i landsretten

Den tidligere Nets-direktør Ralitsa Møller er på vej i landsretten i en strid med Nets’ ledelse om aktier til en værdi af 21,5 millioner kroner, skriver Børsen.

Ifølge avisen mener direktøren, der blev fyret i november 2015, at Nets ikke betalte hende nok, da hendes ejerandel af Nets’ for tiden meget omtalte incitamentsprogram, blev indløst.

Hun fik i et forlig i alt omkring tre millioner kroner. Men Ralitsa Møller mener, at hun bør få mere end 21 millioner kroner.

Svensk tech-aktie er steget med 1.172 procent

Aktiekursen for det svenske tech-firma Storytel er steget med 1.172 procent på fire år. Alligevel mener aktieanalytiker Stefan Wård ifølge Børsen, at der fortsat er potentiale.

“De har en stærk strategi, som beviseligt fungerer, og som de nu ruller aggressivt ud i mange markeder. Det er præcis samme måde, Spotify gjorde det på,” siger han til avisen.

Storytel landede i fjor et underskud på 150 millioner kroner, men vurderes alligevel til at have en markedsværdi på fire milliarder kroner. Selskabet har for tiden 850.000 brugere. Analytikeren vurderer, at selskabet vil runde syv millioner brugere i 2025.

Chip-fejl i problematiske passagerfly

Det er formentlig en fejl i chip, der førte til, at to af den amerikanske flyproducetn Boeings nye fly, 737 Max, er styrtet ned. Styrtene har ført til, at alle fly af typen er blevet groundet.

New York Times skriver i denne artikel, at teknikere har opdaget fejl i databehandlingstiden i en chip i flyenes computer.

Styrtene skyldtes angiveligt en fejl i anti-stall-softwaren MCAS, der fik flyene til at komme ud af piloternes kontrol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere