Artikel top billede

CIO hos Equifax dømt for insiderhandel i forbindelse med voldsomt hackerangreb

Da kreditkortselskabet i 2017 blev ramt af et omfangsrigt hackerangreb, benyttede daværende CIO chancen til at sælge alle sine aktier, inden historien nåede til offentlighedens kendskab. Han er nu blevet idømt en fængselsstraf.

Et massivt hackerangreb ramte i 2017 kreditkortvirksomheden Equifax.

Hackere fik adgang til 145 millioner CPR-numre, 99 millioner adresser, lidt over 20 millioner telefonnumre og 1,8 millioner e-mailadresser.

Over 200.000 af kunderne fik også stjålet deres kreditkortoplysninger.

Nu skal den tidligere it-chef hos Equifax, Jun Ying, bag tremmer. Han er blevet idømt en fængselsstraf på fire måneder for insiderhandel.

Læs også: Equifax leverer den værste håndtering af et hackerangreb nogensinde: Det kan danske virksomheder lære af skandalen

Equifax ventede en måned med at fortælle om det massive datalæk, og i mellemtiden udnyttede Jun Ying ifølge dommen chancen til at skille sig af med sine aktier i selskabet, inden den dårlige nyhed nåede til offentlighedens opmærksomhed.

Det skriver The Verge.

Ifølge Security and Exchanges Commission solgte Jun Ying alle sine aktier og indkasserede omkring en million dollar. Ifølge kommissionen undgik han dermed et tab på 117.000 dollars.

"Ying tænkte på sin egen økonomiske gevinst, før millioner af mennesker, der blev udsat for datalækket, overhovedet vidste, at de var ofre," udtalte den amerikanske statsadvokat Byung J. Bak i forbindelse med dommen.

Equifax var i maj 2017 udsat for det enorme hackerangreb. I slutningen af juli 2017 opdagede Equifax det, men ventede til september med at offentliggøre det.

Læs også: Kreditkortselskab afslører efter kæmpe hackerangreb: Disse data er blevet lækket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere