Artikel top billede

CIO hos Equifax dømt for insiderhandel i forbindelse med voldsomt hackerangreb

Da kreditkortselskabet i 2017 blev ramt af et omfangsrigt hackerangreb, benyttede daværende CIO chancen til at sælge alle sine aktier, inden historien nåede til offentlighedens kendskab. Han er nu blevet idømt en fængselsstraf.

Et massivt hackerangreb ramte i 2017 kreditkortvirksomheden Equifax.

Hackere fik adgang til 145 millioner CPR-numre, 99 millioner adresser, lidt over 20 millioner telefonnumre og 1,8 millioner e-mailadresser.

Over 200.000 af kunderne fik også stjålet deres kreditkortoplysninger.

Nu skal den tidligere it-chef hos Equifax, Jun Ying, bag tremmer. Han er blevet idømt en fængselsstraf på fire måneder for insiderhandel.

Læs også: Equifax leverer den værste håndtering af et hackerangreb nogensinde: Det kan danske virksomheder lære af skandalen

Equifax ventede en måned med at fortælle om det massive datalæk, og i mellemtiden udnyttede Jun Ying ifølge dommen chancen til at skille sig af med sine aktier i selskabet, inden den dårlige nyhed nåede til offentlighedens opmærksomhed.

Det skriver The Verge.

Ifølge Security and Exchanges Commission solgte Jun Ying alle sine aktier og indkasserede omkring en million dollar. Ifølge kommissionen undgik han dermed et tab på 117.000 dollars.

"Ying tænkte på sin egen økonomiske gevinst, før millioner af mennesker, der blev udsat for datalækket, overhovedet vidste, at de var ofre," udtalte den amerikanske statsadvokat Byung J. Bak i forbindelse med dommen.

Equifax var i maj 2017 udsat for det enorme hackerangreb. I slutningen af juli 2017 opdagede Equifax det, men ventede til september med at offentliggøre det.

Læs også: Kreditkortselskab afslører efter kæmpe hackerangreb: Disse data er blevet lækket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere