Artikel top billede

CIO hos Equifax dømt for insiderhandel i forbindelse med voldsomt hackerangreb

Da kreditkortselskabet i 2017 blev ramt af et omfangsrigt hackerangreb, benyttede daværende CIO chancen til at sælge alle sine aktier, inden historien nåede til offentlighedens kendskab. Han er nu blevet idømt en fængselsstraf.

Et massivt hackerangreb ramte i 2017 kreditkortvirksomheden Equifax.

Hackere fik adgang til 145 millioner CPR-numre, 99 millioner adresser, lidt over 20 millioner telefonnumre og 1,8 millioner e-mailadresser.

Over 200.000 af kunderne fik også stjålet deres kreditkortoplysninger.

Nu skal den tidligere it-chef hos Equifax, Jun Ying, bag tremmer. Han er blevet idømt en fængselsstraf på fire måneder for insiderhandel.

Læs også: Equifax leverer den værste håndtering af et hackerangreb nogensinde: Det kan danske virksomheder lære af skandalen

Equifax ventede en måned med at fortælle om det massive datalæk, og i mellemtiden udnyttede Jun Ying ifølge dommen chancen til at skille sig af med sine aktier i selskabet, inden den dårlige nyhed nåede til offentlighedens opmærksomhed.

Det skriver The Verge.

Ifølge Security and Exchanges Commission solgte Jun Ying alle sine aktier og indkasserede omkring en million dollar. Ifølge kommissionen undgik han dermed et tab på 117.000 dollars.

"Ying tænkte på sin egen økonomiske gevinst, før millioner af mennesker, der blev udsat for datalækket, overhovedet vidste, at de var ofre," udtalte den amerikanske statsadvokat Byung J. Bak i forbindelse med dommen.

Equifax var i maj 2017 udsat for det enorme hackerangreb. I slutningen af juli 2017 opdagede Equifax det, men ventede til september med at offentliggøre det.

Læs også: Kreditkortselskab afslører efter kæmpe hackerangreb: Disse data er blevet lækket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.