Artikel top billede

Foto: Dan Jensen

KMD forbereder europæisk ekspansion: Disse lande har selskabet i sigtekornet

KMD løfter nu sløret for, hvilke kriterier selskabet arbejder med, når selskabet går ind på nye europæiske markeder.

KMD skal hjælpe det japanske moderselskab NED med at ekspandere i Europa, og selskabet har især sigtekornet rettet mod lande, der skal igennem samme digitaliseringsrejse som Danmark har været igennem de seneste år.

Det fortæller Søren Henriksen, der netop er blevet udnævnt som direktør for strategi, teknologi og kommunikation hos KMD, i et interview med it-mediet It-watch.

"Det skal være lande med en model og en digitaliseringsrejse, der ligner den, vi har været på i Danmark. Det er der, vores kernekompetence er, fordi vi har leveret digitalisering til Danmark i over 40 år," siger han til mediet.

Søren Henriksen får i sin nye stilling ansvaret for at eksekvere den europæiske ekspansion, og han fortæller til It-watch, at han er i fuld gang med at sammensætte sit team.

Læs også: KMD-top forklarer: Her er slagplanen for NEC’s opkøb af KMD

Vil opkøbe saas-virksomheder

Japanske NEC opkøbte KMD mellem jul og nytår, og hos det japanske moderselskab er det planen at gøre KMD til omdrejningspunktet for selskabets softwareforretning.

Iet interview med Computerworld har KMD’s topchef Eva Berneke og selskabets nye bestyrelsesformand Masakazu Yamashina forklaret, at NEC hidtil ikke har stået særligt stærkt på det skandinaviske marked.

Derfor er det planen, at KMD som led i ekspansionen vil opkøbe en række nye selskaber i både Danmark og resten Europa, og det er især soft-as-a-service-forretninger, der har selskabets interese, lyder det fra Eva Berneke.

"Vi kigger først og fremmest på software-selskaber med en solid abonnementsbaseret forretningsmodel. Vi kigger både i Danmark og ude i Europa. Vi kigger på små selskaber, men også større selskaber, der vil bringe os ind på nye forretningsområder i eksempelvis den finansielle sektor eller inden for health care," sagde Eva Berneke til Computerworld.

Læs også: KMD vil købe flere danske og europæiske selskaber: Disse selskaber kigger virksomheden på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.