Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Sociale medier ramt af langvarige nedbrud / Roskilde Festival dropper Mobilepay - betal med dit armbånd / It-problemer fører til sygemeldinger på socialkontorer / Her er socialdemokratiets nye it-ordfører

Sociale medier ramt af langvarige nedbrud. Roskilde Festival dropper Mobilepay - betal med dit armbånd. It-problemer fører til sygemeldinger på socialkontorer. Her er socialdemokratiets nye it-ordfører. Tesla sætter ny leveringsrekord, og så har en populær Netflix-serie præmiere på 3. sæson i dag.

Godmorgen.

Her kommer dagens morgen-briefing fra Computerworld.

Før vi bevæger os videre til dagens nyhedsoverblik, vil vi starte med at ønske en glædelig fjerde juli til vores læsere med amerikansk baggrund.

Dagens første historie handler om et langvarigt nedbrud hos en række af de store amerikanske sociale medier.

Sociale medier ramt af langvarige nedbrud

Oplevede du problemer med at få adgang til indhold på Facebook og Instagram i går, så kan vi glæde dig med, at det ikke var din telefon eller internetforbindelse, det var galt med.

I stedet var begge medier ramt af langvarige nedbrud i løbet af onsdagen.

På Twitter oplyste både Facebook og Instagram klokken 18.15, at der blev arbejdet på at løse problemerne.

På Twitter var der ligeledes problemer. Her var det muligheden for at modtage og sende private beskeder, der svigtede. Det oplyste Twitter Support i et tweet.

Roskilde dropper Mobilepay - betal med dit armbånd

Mobilepay er blevet droppet som betalingsmiddel på Roskilde Festival, det skriver Børsen.

Det betyder dog ikke, at gæsterne er afskåret fra mobilbetalinger. For ud udover at de kan anvende Apple Pay og Samsung Pay, så har de ifølge it-mediet Version2 også mulighed for at betale med deres festival-armbånd, der i år indeholder en NFC-chip.

Chippen gør det ifølge Version2 også muligt for Roskilde Festival at indsamle data om gæsternes bevægelsesmønstre, hvilket blandt andet kan bruges til at forudsige presset på de forskellige porte på festivalen.

“Vi har sådan set ikke nogen interesse i at vide, om det var Louise eller Stanley, der gik gennem porten, vi vil bare gerne vide, at der var én, der gik igennem porten,” siger Steen Bechmann Henningsen, it-chef på Roskilde Festival, til Version2.

It-problemer fører til sygemeldinger på socialkontorer

Ansatte sygemelder sig og borgerne i nød kan ikke få udbetalt penge.

Det er ifølge Dagsavisen.no den øjeblikkelige situation på socialkontorerne i Oslo, der er ramt af omfattende it-problemer.

Ifølge avisen er det socialkontorernes sagsbehandlingssystem Fasit, der volder problemer. Eksempelvis oplever de ansatte problemer med at logge ind i systemet, og de oplever også problemer med ansøgninger, der bliver registreret forkert samt afgørelser der forsvinder ud af systemet.

Problemerne kan ifølge Dagsavisen i værste fald få den konsekvens, at borgere i den norske hovedstad kommer til at gå i flere dage uden at have penge til mad.

Her er socialdemokratiets nye it-ordfører

Regeringspartiet Socialdemokratiet har valgt sin nye it-ordfører, og det blev den 40-årige Kasper Roug, der fik posten.

Kasper Roug er opvokset i Nakskov på Lolland, hvor han ifølge Folketidende også hentede 4 ud af 10 stemmer ved det netop overståede valg.

Den nye it-ordfører har en fortid som uddannelsesleder på bioanalytikeruddannelsen på professionshøjskolen Abasalon og har i ni år arbejdet som lektor ved VUC Storstrøm. Derudover har han også været udsendt som soldat for Livgarden i Kosovo

Tesla sætter ny leveringsrekord

Den amerikanske elbilsproducent satte i andet kvartal en ny leveringsrekord.

Her leverede selskabet ifølge Bloomberg 95.200 biler, hvilket både var mere end hvad analytikerne på Wall Street forventede og mere end selskabets hidtidge leveringsrekord, der lød på 90.700 biler.

Nostalgisk nørd-serie klar med nye afsnit i dag

Er du typen, der får våde øjne, når du tænker på din gamle Commodore 64 og med længel mindes de mange timer, du brugte foran arkade-maskinerne i din lokale spillehal.

Ja, så sætter du med stor sandsynlighed også stor pris på Netflix’ nostalgiske hit-serie Stranger Things, som i dag har premiere på tredje sæson .

I serien, der foregår i starten af 80’erne, følger vi fire nørdede knægte og deres veninde Eleven, der har fundet ud af, at noget ikke er som det burde være i den lille og på overfladen fredelige by Hawkins.

Alle afsnit i den nye sæson er fra i dag tilgængelige på Netflix

Om dagen i dag

For 22 år siden landede Nasas rumsonde Pathfinder på overfladen af Mars, hvor den blandt andet skulle foretage undersøgelse af overfladen på den røde planet.