Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing:Direktør for kriseramt kryptobørs afviser “exit scam” / Virksomheder udvalgt til nyt dansk startup-program / Datatilsyn opretter ny postkasse til bekymrede borgere / Amazon finder instruktør til nyt serie-sats

Kryptobørs i vanskeligheder efter hackerangreb - topchef afviser “exit scam. 10 virksomheder udvalgt til nyt dansk startup-program. Datatilsyn opretter ny postkasse til bekymrede borger. Amazon finder instruktør til nyt serie-sats, og så er topchefen for den kinesiske søgegigant Baidu blevet udsat for et vandangreb.

Godmorgen.

Her kommer ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Vi starter med en dramatisk sag fra det norske kryptovaluta-miljø, hvor handelsplatformen Bitcoin Norge tidligere på ugen måtte lukke efter, at en leverandør blev ramt af et hackerangreb.

Direktør for kriseramt kryptobørs afviser “exit scam

Direktøren for den norske bitcoin-platform Bitcoin Norge, Ole André Torjussen, er nu ude og afvise, at han er involveret i et svindelnummer.

“Jeg kan garantere, at dette ikke er en form for “exit-scam,” siger han til det norske erhvervsmedie E24.

Et exit-scam er en betegnelse for et svindelforsøg, hvor folk lukker en virksomhed ned og stikker af med kundernes værdier

Meldingen kommer efter, at Bitcoin Norge har lukket sin platform og tvangssolgt alle kundernes værdier. Det har angiveligt været nødvendigt efter, at selskabets teknologileverandør AlphaPoint har været ramt af et omfattende hacker-angreb.

Bitcoin Norges kunder får efter tvangssalget udbetalt et beløb i norske kroner, der svarer til det indestående de havde den 7. maj. 2019. Dengang kostede en bitcoin 5939 dollar, mens en bitcoin i skrivende stund koster 11.652 dollar.

Virksomheder udvalgt til nyt dansk startup-program

Ti tech-startups med fokus på byudvikling er udvalgt til et nyt dansk startup-program med fokus på såkaldt urbantech.

Det oplyser ingeniørvirksomheden Cowi på sin hjemmeside.

Ifølge Cowi er det målsætningen, at de ti virksomheder med deres deltagelse i programmet skal være med til at accelerere byudviklingen i Danmark gennem brug af bæredygtig teknologi.

Blandt de ti startups er der to danske virksomheder. Det drejer sig om virksomheden Anywhere Solutions, der har udviklet en smart adaptere til måling af indeklimaet, og virksomheden Purcity, der har udviklet et selvrensende luftrensningssystem.

Se hele liste med alle de ti selskaber hos Urbantechprogram.io.

Datatilsyn opretter ny postkasse til bekymrede borgere

Er du bekymret over, hvordan dine data bliver brugt?

Så kan du skrive til Datatilsynets helt nye postkasse for bekymrende borgere.

Datatilsynet oplyser på sine hjemmeside, at du kan bruge den nye såkaldte bekymringpostkasse, hvis du “er bekymret over f.eks. en virksomheds eller offentlig myndigheds brug af din data. Det kan også være, at du føler dig utryg over brugen af ny teknologi, af kunstig intelligens eller blot er bekymret over den stigende tendens til at bruge data i mange henseender.”

Du kan læse mere om postkassen her.

Amazon finder instruktør til nyt serie-sats

Ringenes Herre skal nu indspilles som tv-serie, og det er den amerikanske tech-gigant Amazon, der står bag projektet.

Serien ventes at få premiere på Amazon Prime i 2021, og nu har Amazon også fundet en instruktør til serien. Det bliver ifølge mediet The Verge instruktøren J.A Bayona, der også står bag Jurassic World: Fallen Kingdom.

Kinesisk topchef udsat for angreb med vand

Robin Li, der er topchef for den kinesiske søgegigant Baid,u fik onsdag kastet indholdet fra en vandflaske i hovedet, da han stod på scenen til Baidus årlige AI-konference

Men nu har de kinesiske myndigheder ifølge Reuters tilbageholdt en mand, der menes at være skyldige i at vandkasteriet.

Ifølge Reuters oplyser myndighederne, at manden er administrativt tilbageholdt i fem dage for at skabe ballade og fremprovokere uroligheder.

Det er uvist hvilket motiv manden har haft, men ifølge Reuters bliver Baidu, der ofte bliver omtalt som Kina svar på Google, ofte set som en kontroversiel virksomhed.

Om dagen i dag

Det er i dag præcis ét år siden, at EU’s omstridte copyright-direktiv blev nedstemt ved en dramatisk afstemning i EU-Parlamentet, hvor der var 278 stemmer for direktivet og 318 stemmer i mod.