Artikel top billede

(Foto: Nets)

Nets har sat milliardforretningen Betalingservice til salg

Nets er gået i gang med at finde nye købere til Betalingsservice, der står for knap en tredjedel af selskabets forretning

Den danske fintech-gigant Nets har sat Betalingsservice, der udgør knap en tredjedel af selskabets forretning, til salg for et milliardbeløb. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen er Nets allerede i gang med at finde nye købere til Betalingsservice samt flere andre dele af den del af forretningen, som Nets betegner som Corporate Service.

"Betalingsindustrien gennemgår i disse år en betydelig konsolidering og internationalisering. Vi afsøger løbende, hvilke muligheder der kan være for at udvide vores tilstedeværelse primært i Europa, men også i resten af verden, gennem organisk vækst, partnerskaber, fusioner og opkøb," siger Søren Winge, pressechef i Nets, til Børsen.

Omsætter for milliarder

Nets Corporate Service-devision, som Betalingsservice er en del af, stod ifølge Børsen i det seneste regnskabsår for 38 procent af Nets nettoindtægter på 7,6 milliarder kroner.

Betalingsservice bliver dog i disse år også udsat for fornyet konkurrence fra automatiske kortbetalinger og nye løsninger fra digitale spillere.

Senest forsøgte Danske Banks Mobilepay at få en bid af kagen, da selskabet for to år siden lancerede en løsning til styring af betalinger og abonnementer.

Læs også: MobilePay blæser til krig mod Nets: Åbner for abonnementsaftaler i appen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere