Artikel top billede

(Foto: Nets)

Nets har sat milliardforretningen Betalingservice til salg

Nets er gået i gang med at finde nye købere til Betalingsservice, der står for knap en tredjedel af selskabets forretning

Den danske fintech-gigant Nets har sat Betalingsservice, der udgør knap en tredjedel af selskabets forretning, til salg for et milliardbeløb. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen er Nets allerede i gang med at finde nye købere til Betalingsservice samt flere andre dele af den del af forretningen, som Nets betegner som Corporate Service.

"Betalingsindustrien gennemgår i disse år en betydelig konsolidering og internationalisering. Vi afsøger løbende, hvilke muligheder der kan være for at udvide vores tilstedeværelse primært i Europa, men også i resten af verden, gennem organisk vækst, partnerskaber, fusioner og opkøb," siger Søren Winge, pressechef i Nets, til Børsen.

Omsætter for milliarder

Nets Corporate Service-devision, som Betalingsservice er en del af, stod ifølge Børsen i det seneste regnskabsår for 38 procent af Nets nettoindtægter på 7,6 milliarder kroner.

Betalingsservice bliver dog i disse år også udsat for fornyet konkurrence fra automatiske kortbetalinger og nye løsninger fra digitale spillere.

Senest forsøgte Danske Banks Mobilepay at få en bid af kagen, da selskabet for to år siden lancerede en løsning til styring af betalinger og abonnementer.

Læs også: MobilePay blæser til krig mod Nets: Åbner for abonnementsaftaler i appen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere