Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Jurister vil have sager med slettede telebeviser til at gå om

Flere jurister peger på, at alle sager, hvori der har indgået telebeviser, bør gå om, efter det er kommet frem, at data kan være mangelfulde.

Flere jurister vil have alle sager, hvori der har indgået teledata i bevisførelsen, til at gå om, skriver Politiken

Det sker, efter det er kommet frem, at en systemfejl hos politiet kan have ført til, at der er blevet anvendt mangelfulde data i danske retssager.

Det kan have ført til, at “at uskyldige er blevet dømt, og at skyldige er gået fri for straf," lyder det fra Justitsministeriet.

Til avisen siger forsvarsadvokat Ulrik Sjølin Pedersen, at der for ham at se kun er en enkelt rimelig løsning på alle de sager, hvor telebeviser kan have været afgørende i perioden:

“Hvis teledata på nogen måde er lagt til grund i præmisserne for en dom, og de teledata ikke kan undersøges, så må beviset udgå, og sagen gå om. Længere kan den umuligt være, for det er helt grundlæggende i en retsstat. Og der bør ikke sidde nogen og være overdommere omkring det spørgsmål. Vi bør falde tilbage til grundsætningen om, at hvis der er en rimelig begrundet tvivl, skal det komme den tiltalte til gode,” siger han til avisen.

Det synspunkt får opbakning fra andre jurister.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har netop nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på, hvad der konkret skal ske, når det handler om at håndtere de sager, hvor telebeviserne er blevet slettet.

Det kan du læse mere om her: Her er arbejdsgruppen: Disse personer skal undersøge politiets teledata-skandale

Læs også:

It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

To danske teleselskaber har afleveret fejlagtige data til politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere