Artikel top billede

To danske teleselskaber har afleveret fejlagtige data til politiet

To danske teleselskaber har sendt mangelfulde rådata videre til Rigspolitiet.

Det er to teleselskaber, der har sendt mangelfulde rådata videre til politiet, fortæller direktør i brancheforeningen Teleindustrien, Jakob Willer, ifølge ITWatch.

Det sker, efter det er kommet frem, at politiet har modtaget mangelfulde data fra teleselskabernes sendemaster, ligesom politiet har haft fejl i et it-system i en udstrækning, der har gjort, at mange domme og retssager har fundet sted på mangefuldt grundlag.

Det kan du læse mere om her: It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

“I går aftes har jeg fået besked om, at man har observeret, at der fra to teleselskabers vedkommende er manglende registreringer af visse typer opkald,” siger Jakob Willer.

Han vil ikke sætte navn på de to selskaber.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) meddelte tirsdag, at han vil undersøge de straffesager, der er omfattet af telesagen, ligesom han vil have udarbejdet en redegørelse over hele forløbet.

Han kalder sagen for 'en vaskeægte skandalesag.'

Læs også:

Ny Justitsminister kræver omfattende redegørelse efter telekoks hos politiet: "Teledatasagen er en vaskeægte skandalesag"

Avis: Politiet kan have slettet telebeviser om danskeres uskyld

Politiet har fundet ‘uoverenstemmelser’ i en tredjedel af sager med mobildata




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere