Artikel top billede

Nordea tæt på hemmelig aftale om at købe sig ind i Mobilepay

Den danske betalingsapp Mobilepay ser ud til at få ny medejer i den nærmeste fremtid. Ifølge Børsen er den svenske bank Nordea tæt på at købe sig ind i selskabet bag tjenesten.

Den svenske storbank Nordea er tæt på at købe sig ind i den digitale betalingstjeneste Mobilepay, som Danske Bank i dag ejer 100 procent af.

Det erfarer Børsen.

Begge parter oplyser til avisen, at man ikke har nogen kommentarer til et muligt opkøb i Mobilepay.

Læs også: Danske Bank åbner for nye medejere af MobilePay: Vil have flere banker med ombord

"Den faste regel for os på den type spørgsmål er, at vi ikke har nogen kommentarer til dem. Hvis der kommer noget om det, så kommunikerer vi det til markedet," siger Danske Banks pressechef Kenni Leth til Børsen.

Aftalen går tilsyneladende under navnet Project Onion og er ifølge Børsens oplysninger så tæt på at blive en realitet, at de to banker allerede har udfærdiget købsaftalen.

Ingen sorte tal på bundlinjen

Den danske betalingsapp har været en stor succes på kunde siden, hvor man har mere end fire millioner brugere.

Men selskabet bag appen kæmper stadig med at tjene penge på tjenesten, der sidste år kunne Mobilepay præsentere et underskud på 120,9 millioner kroner.

Læs mere her: Pengene vælter ud af Mobilepay selv om selskabet har fire millioner brugere

Ideen med flere banker køber sig ind i selskabet er dog ikke fremmede for den digitale betalingstjeneste.

Allerede i marts tidligere på året åbnede MobilePays topchef, Mark Wraa Hansen, for muligheden om at udvide ejerkredsen.

“Det er jo ultimativt noget, som vores ejer bestemmer. Men mit synspunkt er, at vi har et glimrende samarbejde med bankerne. Så ja, jeg ser gerne, at flere banker kommer ind i ejerkredsen,” sagde han dengang til erhvervsmediet Finans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere