Artikel top billede

Apple har netop dræbt sin mest kompakte Macbook

Apple mindste Macbook tiltrak sig stor opmærksomhed ved lanceringen, men den fik blot fire år på markedet før, at Apple gav den dødsstødet.

Apples Macbook på 12-tommer, der hidtil har været selskabets mest kompakte bærbare computer, er blevet sendt afsted på de evige jagtmarker.

Det fremgår af Apples hjemmeside, hvor den bærbare computer ikke længere figurerer.

Macbooken forsvandt fra hjemmesiden tirsdag eftermiddag samtidig med, at selskabet annoncerede en række mindre opdateringer til sine Macbook Air og Macbook Pro-computere.

Apples Macbook Air og Macbook Pro er således nu de eneste bærbare computere, der fremgår af hjemmesiden, og den amerikanske techjournalist Joanna Stern oplyser på Twitter, at Apple har bekræftet, at computeren er udgået sortimentet.

Lanceret med stor bravour

Den lille Macbook blev ellers lanceret med stor bravour og tiltrak sig masser af opmærksomhed, da den blev lanceret i 2015.

Her blev især computeren kompakte og tynde design fremhævet. Et design der blandt andet blev muliggjort af et nyt såkaldt butterfly-tastatur, som Apple havde udviklet specifikt til computeren.

Tastaturet blev efterfølgende også udrullet til Apples andre bærbare computere.

Det nye tastatur kom dog hurtigt til at ride Apple som en mare efterhånden som flere og flere kunder oplevede massive problemer, fordi tasterne satte sig fast og tastaturet derfor krævede udskiftning.

Som Computerworld for nylig kunne fortælle, så peger flere rygter dog på, at Apple nu planlægger at droppe det forhadte tastatur og udskifte det med et nyt tastatur baseret på en såkaldt sakse-mekanisme.

Da Computerworld anmeldte Macbooken på 12-tommer blev den lave vægt, den lange batteritid og en flot skærm fremhævet, men computeren blev til gengæld kritiseret for sin høje pris, lave ydeevne og det nye butterfly-tastatur.

Læs anmeldelsen her

Efter fire måneders test af Apple Macbook: Flot skærm og vild batterilevetid - men alt for dyr
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere