Artikel top billede

Apple har netop dræbt sin mest kompakte Macbook

Apple mindste Macbook tiltrak sig stor opmærksomhed ved lanceringen, men den fik blot fire år på markedet før, at Apple gav den dødsstødet.

Apples Macbook på 12-tommer, der hidtil har været selskabets mest kompakte bærbare computer, er blevet sendt afsted på de evige jagtmarker.

Det fremgår af Apples hjemmeside, hvor den bærbare computer ikke længere figurerer.

Macbooken forsvandt fra hjemmesiden tirsdag eftermiddag samtidig med, at selskabet annoncerede en række mindre opdateringer til sine Macbook Air og Macbook Pro-computere.

Apples Macbook Air og Macbook Pro er således nu de eneste bærbare computere, der fremgår af hjemmesiden, og den amerikanske techjournalist Joanna Stern oplyser på Twitter, at Apple har bekræftet, at computeren er udgået sortimentet.

Lanceret med stor bravour

Den lille Macbook blev ellers lanceret med stor bravour og tiltrak sig masser af opmærksomhed, da den blev lanceret i 2015.

Her blev især computeren kompakte og tynde design fremhævet. Et design der blandt andet blev muliggjort af et nyt såkaldt butterfly-tastatur, som Apple havde udviklet specifikt til computeren.

Tastaturet blev efterfølgende også udrullet til Apples andre bærbare computere.

Det nye tastatur kom dog hurtigt til at ride Apple som en mare efterhånden som flere og flere kunder oplevede massive problemer, fordi tasterne satte sig fast og tastaturet derfor krævede udskiftning.

Som Computerworld for nylig kunne fortælle, så peger flere rygter dog på, at Apple nu planlægger at droppe det forhadte tastatur og udskifte det med et nyt tastatur baseret på en såkaldt sakse-mekanisme.

Da Computerworld anmeldte Macbooken på 12-tommer blev den lave vægt, den lange batteritid og en flot skærm fremhævet, men computeren blev til gengæld kritiseret for sin høje pris, lave ydeevne og det nye butterfly-tastatur.

Læs anmeldelsen her

Efter fire måneders test af Apple Macbook: Flot skærm og vild batterilevetid - men alt for dyr
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.