USA ‘meget bekymret’ over franske planer om særlig it-skat: Kan føre til modreaktion fra USA

USA’s præsident Donald Trump igangsætter amerikansk undersøgelse af Frankrigs planer om at indføre særlig digital skat. Undersøgelsen kan føre til amerikanske handelsrestriktioner.

USA er ‘meget bekymret’ over Frankrigs planer om at indføre en særlig skat på digitale tjenester.

Det franske parlament skal i denne uge stemme om indførelsen af den særlige skat.

Den sigter specifikt efter at få de store amerikanske techfirmaer som Amazon, Google, Facebook, Apple og Microsoft til at betale mere i skat i Frankrig, hvor selskaberne henter en stor omsætning.

“USA er meget bekymret over, at den skat på digitale services, som forventes at blive besluttet i det franske senat, rammer amerikanske selskaber på en urimelig måde,” lyder det fra talsmand for det amerikanske handelsministerium, Robert Lighthizer.

Han får nu grønt lys fra USA’s præsident Donald Trump til at iværksætte en undersøgelse af konsekvenserne af den franske særskat.

Undersøgelsen har fået navnet ‘Section 301,’ og den skal klarlægge, om den franske særlov ifølge amerikanerne er udtryk for konkurrenceforvridning.

Ifølge talsmand Robert Lighthizer har Trump ‘beordret, at vi undersøger effekterne af denne lov og afdækker, om den er diskrimerende eller urimelig og om den belaster eller begrænser amerikanske handel.”

En række amerikanske politikere hylder beslutningen. De peger på, at en franske lov er ‘klart protektionistisk’ og at den vil ‘koste amerikanske job og ramme amerikanske arbejdere.’

USA har tidligere gennemført lignende undersøgelser af Kinas handels-politikker samt af EU’s økonomiske bidrag til europæisk luftfartsindustri.

Den franske lov sigter efter at tvinge store internet-selskaber med en omsætning på over 750 millioner euro til at betale tre procent af deres lokale omsætning i skat.

Den franske finansminisiter Bruno Le Maire har tidligere sagt, at loven vil ramme omkring 30 internet-selskaber, hvoraf de fleste er amerikanske.

Der er dog også franske, kinesiske, tyske, spanske og britiske virksomheder på listen.

Ideen får opbakning af den nye danske socialdemokratiske regering.

Det kan du læse mere om her: Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Ifølge USA tyder alt på, at netop de amerikanske virksomheder er i søgelyset med den nye lov.

Læs også:

Vestager: Europa skal være frontløber for digital skat

Mette Frederiksen klar at gå enegang og indføre ny digital skat: Vil have Google og Facebook til at bidrage mere til statskassen

Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.