USA ‘meget bekymret’ over franske planer om særlig it-skat: Kan føre til modreaktion fra USA

USA’s præsident Donald Trump igangsætter amerikansk undersøgelse af Frankrigs planer om at indføre særlig digital skat. Undersøgelsen kan føre til amerikanske handelsrestriktioner.

USA er ‘meget bekymret’ over Frankrigs planer om at indføre en særlig skat på digitale tjenester.

Det franske parlament skal i denne uge stemme om indførelsen af den særlige skat.

Den sigter specifikt efter at få de store amerikanske techfirmaer som Amazon, Google, Facebook, Apple og Microsoft til at betale mere i skat i Frankrig, hvor selskaberne henter en stor omsætning.

“USA er meget bekymret over, at den skat på digitale services, som forventes at blive besluttet i det franske senat, rammer amerikanske selskaber på en urimelig måde,” lyder det fra talsmand for det amerikanske handelsministerium, Robert Lighthizer.

Han får nu grønt lys fra USA’s præsident Donald Trump til at iværksætte en undersøgelse af konsekvenserne af den franske særskat.

Undersøgelsen har fået navnet ‘Section 301,’ og den skal klarlægge, om den franske særlov ifølge amerikanerne er udtryk for konkurrenceforvridning.

Ifølge talsmand Robert Lighthizer har Trump ‘beordret, at vi undersøger effekterne af denne lov og afdækker, om den er diskrimerende eller urimelig og om den belaster eller begrænser amerikanske handel.”

En række amerikanske politikere hylder beslutningen. De peger på, at en franske lov er ‘klart protektionistisk’ og at den vil ‘koste amerikanske job og ramme amerikanske arbejdere.’

USA har tidligere gennemført lignende undersøgelser af Kinas handels-politikker samt af EU’s økonomiske bidrag til europæisk luftfartsindustri.

Den franske lov sigter efter at tvinge store internet-selskaber med en omsætning på over 750 millioner euro til at betale tre procent af deres lokale omsætning i skat.

Den franske finansminisiter Bruno Le Maire har tidligere sagt, at loven vil ramme omkring 30 internet-selskaber, hvoraf de fleste er amerikanske.

Der er dog også franske, kinesiske, tyske, spanske og britiske virksomheder på listen.

Ideen får opbakning af den nye danske socialdemokratiske regering.

Det kan du læse mere om her: Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Ifølge USA tyder alt på, at netop de amerikanske virksomheder er i søgelyset med den nye lov.

Læs også:

Vestager: Europa skal være frontløber for digital skat

Mette Frederiksen klar at gå enegang og indføre ny digital skat: Vil have Google og Facebook til at bidrage mere til statskassen

Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.