Artikel top billede

USA ‘meget bekymret’ over franske planer om særlig it-skat: Kan føre til modreaktion fra USA

USA’s præsident Donald Trump igangsætter amerikansk undersøgelse af Frankrigs planer om at indføre særlig digital skat. Undersøgelsen kan føre til amerikanske handelsrestriktioner.

USA er ‘meget bekymret’ over Frankrigs planer om at indføre en særlig skat på digitale tjenester.

Det franske parlament skal i denne uge stemme om indførelsen af den særlige skat.

Den sigter specifikt efter at få de store amerikanske techfirmaer som Amazon, Google, Facebook, Apple og Microsoft til at betale mere i skat i Frankrig, hvor selskaberne henter en stor omsætning.

“USA er meget bekymret over, at den skat på digitale services, som forventes at blive besluttet i det franske senat, rammer amerikanske selskaber på en urimelig måde,” lyder det fra talsmand for det amerikanske handelsministerium, Robert Lighthizer.

Han får nu grønt lys fra USA’s præsident Donald Trump til at iværksætte en undersøgelse af konsekvenserne af den franske særskat.

Undersøgelsen har fået navnet ‘Section 301,’ og den skal klarlægge, om den franske særlov ifølge amerikanerne er udtryk for konkurrenceforvridning.

Ifølge talsmand Robert Lighthizer har Trump ‘beordret, at vi undersøger effekterne af denne lov og afdækker, om den er diskrimerende eller urimelig og om den belaster eller begrænser amerikanske handel.”

En række amerikanske politikere hylder beslutningen. De peger på, at en franske lov er ‘klart protektionistisk’ og at den vil ‘koste amerikanske job og ramme amerikanske arbejdere.’

USA har tidligere gennemført lignende undersøgelser af Kinas handels-politikker samt af EU’s økonomiske bidrag til europæisk luftfartsindustri.

Den franske lov sigter efter at tvinge store internet-selskaber med en omsætning på over 750 millioner euro til at betale tre procent af deres lokale omsætning i skat.

Den franske finansminisiter Bruno Le Maire har tidligere sagt, at loven vil ramme omkring 30 internet-selskaber, hvoraf de fleste er amerikanske.

Der er dog også franske, kinesiske, tyske, spanske og britiske virksomheder på listen.

Ideen får opbakning af den nye danske socialdemokratiske regering.

Det kan du læse mere om her: Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Ifølge USA tyder alt på, at netop de amerikanske virksomheder er i søgelyset med den nye lov.

Læs også:

Vestager: Europa skal være frontløber for digital skat

Mette Frederiksen klar at gå enegang og indføre ny digital skat: Vil have Google og Facebook til at bidrage mere til statskassen

Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.