Artikel top billede

Mette Frederiksen klar at gå enegang og indføre ny digital skat: Vil have Google og Facebook til at bidrage mere til statskassen

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen er klar til at gå dansk enegang og indføre en ny digital, der skal ramme virksomheder som Google og Facebook.

Google og Facebook kan muligvis ende med at skulle betale mere i dansk skat, hvis Socialdemokratiet vinder regeringsmagten.

For ifølge nyhedsbureauet Ritzau er socialdemokratiets formand Mette Frederiksen klar til at gå enegang og indføre en ny digital beskatning på it-giganterne.

"Hvis ikke vi kan blive enige om det her på europæisk plan, så er jeg villig til, at vi går enegang. For eksempel sammen med nogle af de ligesindede lande, der tænker det samme,” sagde Mette Frederiksen ifølge Ritzau, da hun mandag deltog i en konference hos Tænketanken Europa.

Her understregede Mette Frederiksen også, at de store tech-virksomheder har en så enorm omsætning, at det ifølge hende kun er rimeligt, at de bidrager mere til statskassen.

EU-landene har indtil uden held forsøgt at nå til enighed om en fælles europæisk skat på it-giganterne.

Derfor har en række lande valgt at gå enegang og af egen drift indføre en skat på it-giganterne. Eksempelvis har Frankrig allerede fra 1. januar indført en digital skat, mens lande som Østrig, Storbritannien, Spanien og Italien ventes at følge trop i de kommende år.

Finansminister Kristian Jensen har dog tidligere advaret mod, at en skat på it-giganter - som primært vil ramme amerikanske selskaber - vil kunne føre til amerikanske sanktioner mod europæiske virksomheder.

Læs også:
Fem europæiske lande er på vej med sær-skat på it-giganter: Få overblikket over landenes planer her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere