Artikel top billede

Amazon stormer frem på musikmarkedet: Haler kraftigt ind på både Spotify og Apple

Med en vækst på 70 procent haler Amazons musiktjenester kraftigt ind på Spotify og Apple Music. En ekspert kalder Amazon for en dark horse på streamingmarkedet.

Amazons musikstreamingtjenester vokser i øjeblikket hurtigere end rivalerne Spotify og Apple Music.

Det skriver den engelske finansavis Financial Times.

Amazon tilbyder i dag to forskellige musikstreamingtjenester - Prime Music og Amazon Music Unlimited.

Førstnævnte er inkluderet i prisen på Amazons Prime-tjeneste, men den indeholder til gengæld betydeligt færre sange end Amazon Music Unlimited.

Læs også: Spotify rammer 100 millioner betalende brugere som den første musikstreamingtjeneste i verden

Vokser med 70 procent

Ifølge Financial Times er det især Amazon Music Unlimited service, der har vokseværk.

I løbet af det seneste år er tjenesten således vokset med 70 procent, og samlet set har Amazons musiktjenester nu mere end 32 millioner brugere.

Der er dog stadig lang vej op til Spotify, der er verdens største musikstreamingtjeneste med 100 millioner brugere og en årlig brugervækst på 25 procent.

Apple Music er den næststørste streamingtjeneste og har lige knap halvt så mange brugere som Spotify.

Læs også:Apple Music overhaler Spotify på nøglemarked: Flere betaler for tjenesten

Er en dark horse

Ifølge Mark Mulligan, der er analytiker hos firmaet Midia Research, har Amazon kunne drage fordel af, at Spotify og Apple Music har fået al opmærksomheden.

“Amazon er en dark horse. Tjenesterne fra Amazon får ikke så meget opmærksomhed, men de har været ekstremt effektivt,” siger han til Financial Times.

En stor del af Amazons succes på musikmarkedet kan sandsynligvis tilskrives en anden Amazon-succes. Nemlig selskabets Echo-højttalere, der er udstyret med den digitale assistant Alexa, som gør det muligt for brugerne at afspille musik via stemmestyring.

Her tilbyder Amazon en pakkeløsning, der betyder, at det for medlemmer af Amazons Prime-service og selskabets Echo-kunder er særligt attraktivt at vælge Amazons musiktjeneste.

For normalt koster Amazon Music Unlimited 10 dollar om måneden, hvilket er samme pris som Spotify og Apple Music. Mens Prime-medlemmer kan få adgang for tjenesten for otte dollar, mens folk kan slippe for blot fire dollar, hvis de udelukkende bruger tjenesten med en Echo-højttaler.

Læs også: Vestager vil kigge Apple i sømmene efter Spotify-klage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere