Amazon stormer frem på musikmarkedet: Haler kraftigt ind på både Spotify og Apple

Med en vækst på 70 procent haler Amazons musiktjenester kraftigt ind på Spotify og Apple Music. En ekspert kalder Amazon for en dark horse på streamingmarkedet.

Amazons musikstreamingtjenester vokser i øjeblikket hurtigere end rivalerne Spotify og Apple Music.

Det skriver den engelske finansavis Financial Times.

Amazon tilbyder i dag to forskellige musikstreamingtjenester - Prime Music og Amazon Music Unlimited.

Førstnævnte er inkluderet i prisen på Amazons Prime-tjeneste, men den indeholder til gengæld betydeligt færre sange end Amazon Music Unlimited.

Læs også: Spotify rammer 100 millioner betalende brugere som den første musikstreamingtjeneste i verden

Vokser med 70 procent
Ifølge Financial Times er det især Amazon Music Unlimited service, der har vokseværk.

I løbet af det seneste år er tjenesten således vokset med 70 procent, og samlet set har Amazons musiktjenester nu mere end 32 millioner brugere.

Der er dog stadig lang vej op til Spotify, der er verdens største musikstreamingtjeneste med 100 millioner brugere og en årlig brugervækst på 25 procent.

Apple Music er den næststørste streamingtjeneste og har lige knap halvt så mange brugere som Spotify.

Læs også:Apple Music overhaler Spotify på nøglemarked: Flere betaler for tjenesten

Er en dark horse
Ifølge Mark Mulligan, der er analytiker hos firmaet Midia Research, har Amazon kunne drage fordel af, at Spotify og Apple Music har fået al opmærksomheden.

“Amazon er en dark horse. Tjenesterne fra Amazon får ikke så meget opmærksomhed, men de har været ekstremt effektivt,” siger han til Financial Times.

En stor del af Amazons succes på musikmarkedet kan sandsynligvis tilskrives en anden Amazon-succes. Nemlig selskabets Echo-højttalere, der er udstyret med den digitale assistant Alexa, som gør det muligt for brugerne at afspille musik via stemmestyring.

Her tilbyder Amazon en pakkeløsning, der betyder, at det for medlemmer af Amazons Prime-service og selskabets Echo-kunder er særligt attraktivt at vælge Amazons musiktjeneste.

For normalt koster Amazon Music Unlimited 10 dollar om måneden, hvilket er samme pris som Spotify og Apple Music. Mens Prime-medlemmer kan få adgang for tjenesten for otte dollar, mens folk kan slippe for blot fire dollar, hvis de udelukkende bruger tjenesten med en Echo-højttaler.

Læs også: Vestager vil kigge Apple i sømmene efter Spotify-klage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.