Amazon stormer frem på musikmarkedet: Haler kraftigt ind på både Spotify og Apple

Med en vækst på 70 procent haler Amazons musiktjenester kraftigt ind på Spotify og Apple Music. En ekspert kalder Amazon for en dark horse på streamingmarkedet.

Amazons musikstreamingtjenester vokser i øjeblikket hurtigere end rivalerne Spotify og Apple Music.

Det skriver den engelske finansavis Financial Times.

Amazon tilbyder i dag to forskellige musikstreamingtjenester - Prime Music og Amazon Music Unlimited.

Førstnævnte er inkluderet i prisen på Amazons Prime-tjeneste, men den indeholder til gengæld betydeligt færre sange end Amazon Music Unlimited.

Læs også: Spotify rammer 100 millioner betalende brugere som den første musikstreamingtjeneste i verden

Vokser med 70 procent
Ifølge Financial Times er det især Amazon Music Unlimited service, der har vokseværk.

I løbet af det seneste år er tjenesten således vokset med 70 procent, og samlet set har Amazons musiktjenester nu mere end 32 millioner brugere.

Der er dog stadig lang vej op til Spotify, der er verdens største musikstreamingtjeneste med 100 millioner brugere og en årlig brugervækst på 25 procent.

Apple Music er den næststørste streamingtjeneste og har lige knap halvt så mange brugere som Spotify.

Læs også:Apple Music overhaler Spotify på nøglemarked: Flere betaler for tjenesten

Er en dark horse
Ifølge Mark Mulligan, der er analytiker hos firmaet Midia Research, har Amazon kunne drage fordel af, at Spotify og Apple Music har fået al opmærksomheden.

“Amazon er en dark horse. Tjenesterne fra Amazon får ikke så meget opmærksomhed, men de har været ekstremt effektivt,” siger han til Financial Times.

En stor del af Amazons succes på musikmarkedet kan sandsynligvis tilskrives en anden Amazon-succes. Nemlig selskabets Echo-højttalere, der er udstyret med den digitale assistant Alexa, som gør det muligt for brugerne at afspille musik via stemmestyring.

Her tilbyder Amazon en pakkeløsning, der betyder, at det for medlemmer af Amazons Prime-service og selskabets Echo-kunder er særligt attraktivt at vælge Amazons musiktjeneste.

For normalt koster Amazon Music Unlimited 10 dollar om måneden, hvilket er samme pris som Spotify og Apple Music. Mens Prime-medlemmer kan få adgang for tjenesten for otte dollar, mens folk kan slippe for blot fire dollar, hvis de udelukkende bruger tjenesten med en Echo-højttaler.

Læs også: Vestager vil kigge Apple i sømmene efter Spotify-klage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.