Artikel top billede

Amazon stormer frem på musikmarkedet: Haler kraftigt ind på både Spotify og Apple

Med en vækst på 70 procent haler Amazons musiktjenester kraftigt ind på Spotify og Apple Music. En ekspert kalder Amazon for en dark horse på streamingmarkedet.

Amazons musikstreamingtjenester vokser i øjeblikket hurtigere end rivalerne Spotify og Apple Music.

Det skriver den engelske finansavis Financial Times.

Amazon tilbyder i dag to forskellige musikstreamingtjenester - Prime Music og Amazon Music Unlimited.

Førstnævnte er inkluderet i prisen på Amazons Prime-tjeneste, men den indeholder til gengæld betydeligt færre sange end Amazon Music Unlimited.

Læs også: Spotify rammer 100 millioner betalende brugere som den første musikstreamingtjeneste i verden

Vokser med 70 procent

Ifølge Financial Times er det især Amazon Music Unlimited service, der har vokseværk.

I løbet af det seneste år er tjenesten således vokset med 70 procent, og samlet set har Amazons musiktjenester nu mere end 32 millioner brugere.

Der er dog stadig lang vej op til Spotify, der er verdens største musikstreamingtjeneste med 100 millioner brugere og en årlig brugervækst på 25 procent.

Apple Music er den næststørste streamingtjeneste og har lige knap halvt så mange brugere som Spotify.

Læs også:Apple Music overhaler Spotify på nøglemarked: Flere betaler for tjenesten

Er en dark horse

Ifølge Mark Mulligan, der er analytiker hos firmaet Midia Research, har Amazon kunne drage fordel af, at Spotify og Apple Music har fået al opmærksomheden.

“Amazon er en dark horse. Tjenesterne fra Amazon får ikke så meget opmærksomhed, men de har været ekstremt effektivt,” siger han til Financial Times.

En stor del af Amazons succes på musikmarkedet kan sandsynligvis tilskrives en anden Amazon-succes. Nemlig selskabets Echo-højttalere, der er udstyret med den digitale assistant Alexa, som gør det muligt for brugerne at afspille musik via stemmestyring.

Her tilbyder Amazon en pakkeløsning, der betyder, at det for medlemmer af Amazons Prime-service og selskabets Echo-kunder er særligt attraktivt at vælge Amazons musiktjeneste.

For normalt koster Amazon Music Unlimited 10 dollar om måneden, hvilket er samme pris som Spotify og Apple Music. Mens Prime-medlemmer kan få adgang for tjenesten for otte dollar, mens folk kan slippe for blot fire dollar, hvis de udelukkende bruger tjenesten med en Echo-højttaler.

Læs også: Vestager vil kigge Apple i sømmene efter Spotify-klage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere