Artikel top billede

Regnskabsrod hos teleselskab i Bangladesh fjerner en halv milliard af Telenors kvartalsresultat med et snuptag

Som følge af regnskabsfejl i Telenors division i Bangladesh, må den norske telekæmpe nedjustere regnskabet med flere hundrede millioner for andet kvartal.

Rod med regnskabet i Telenors division i Bangladesh, Grameenphone, er skyld i, at den norske telekæmpe nu må æde et større tab, når selskabets regnskab for andet kvartal af 2019 skal gøres op.

Det ekstraordinære tab betyder ifølge Telenor, at hele gruppen må nedjusterer EBITDA med omkring 230 millioner kroner, mens nettoprofitten forventes at skulle skæres ned med lidt over 480 millioner kroner.

Det skriver Retuers.

Milliontabet skyldes fejl i regnskabet hos det bangladeshiske teleselskab Grameephone, som Telenor ejer 55,8 procent af.

"Grameenphone har opdaget nogle fejlagtige udeladelser med hensyn til salg, marketing og betalinger af provision og forbundne omkostninger i forhold til ikke-fradragsberettigede udgifter i tidligere perioder," fremgår det af en udmelding fra Grameenphone, der fortsætter:

"Som følge heraf blev salgs-, marketing- og provisionsomkostninger og tilhørende ikke-fradragsberettigede omkostninger undervurderet."

Læs også: Telenor har tabt 127.000 mobilkunder i Danmark på et år - men lander bedste resultat i årevis

En analytiker vurderer overfor Reuters, at mens Telenor nok skal kunne håndtere ekstraregningen fra Bangladesh, så rejser det spørgsmålet om, hvorvidt der er en risiko for, at der kan dukke mere af den slags op.

Udover Telenor ejer Grameen Telecom 34,2 procent af Grameephone, der ifølge Wikipedia har flere end 70 millioner abonnenter.

For regnskabsåret 2018 hentede Telenor en profit på 13,5 milliarder kroner.

Telenors regnskab for andet kvartal 2019 offentliggøres tirsdag.

Læs også: Telenor aktiverer sin første 5G-baserede mast herhjemme i midten af København: Her er Telenors 5G-plan med masten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.