Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Regnskabsrod hos teleselskab i Bangladesh fjerner en halv milliard af Telenors kvartalsresultat med et snuptag

Som følge af regnskabsfejl i Telenors division i Bangladesh, må den norske telekæmpe nedjustere regnskabet med flere hundrede millioner for andet kvartal.

Rod med regnskabet i Telenors division i Bangladesh, Grameenphone, er skyld i, at den norske telekæmpe nu må æde et større tab, når selskabets regnskab for andet kvartal af 2019 skal gøres op.

Det ekstraordinære tab betyder ifølge Telenor, at hele gruppen må nedjusterer EBITDA med omkring 230 millioner kroner, mens nettoprofitten forventes at skulle skæres ned med lidt over 480 millioner kroner.

Det skriver Retuers.

Milliontabet skyldes fejl i regnskabet hos det bangladeshiske teleselskab Grameephone, som Telenor ejer 55,8 procent af.

"Grameenphone har opdaget nogle fejlagtige udeladelser med hensyn til salg, marketing og betalinger af provision og forbundne omkostninger i forhold til ikke-fradragsberettigede udgifter i tidligere perioder," fremgår det af en udmelding fra Grameenphone, der fortsætter:

"Som følge heraf blev salgs-, marketing- og provisionsomkostninger og tilhørende ikke-fradragsberettigede omkostninger undervurderet."

Læs også: Telenor har tabt 127.000 mobilkunder i Danmark på et år - men lander bedste resultat i årevis

En analytiker vurderer overfor Reuters, at mens Telenor nok skal kunne håndtere ekstraregningen fra Bangladesh, så rejser det spørgsmålet om, hvorvidt der er en risiko for, at der kan dukke mere af den slags op.

Udover Telenor ejer Grameen Telecom 34,2 procent af Grameephone, der ifølge Wikipedia har flere end 70 millioner abonnenter.

For regnskabsåret 2018 hentede Telenor en profit på 13,5 milliarder kroner.

Telenors regnskab for andet kvartal 2019 offentliggøres tirsdag.

Læs også: Telenor aktiverer sin første 5G-baserede mast herhjemme i midten af København: Her er Telenors 5G-plan med masten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere