Artikel top billede

Huaweis nye budget-mobil sigter betydeligt højere end sit prisskilt

Den kinesiske telegigant slipper en velekviperet budget-telefon ud i handlen med P Smart Z.

Flere måneders usikkerhed, omkring den kinesiske telegigants mobilforretning efter et amerikansk forbud, synes ikke at have gjort kål med selskabets ambitioner inden for smartphone-branchen.

Nyeste kreation fra selskabet, budget-smartphonen Huawei P Smart Z, synes nemlig at sigte væsentligt højere end det moderate prisskilt på knap to tusinde kroner indikerer.

Her disker producenten op med en fuldskærmsoplevelse, hvor et kæmpemæssigt 6,6 tommers Full Hd+ display får lov til at tone frem uden at være skæmmet af nogen form for notch.

Huawei låner her et trick fra den kinesiske konkurrent OnePlus og deres 7 Pro topmobil, ved at gemme frontkameraet i en pop-up anordning, så det kun dukker op efter behov.

Det giver en mobil, hvor hele 91 procent af fronten er dækket af skærmareal. Her er dog stadig fundet plads til et egentligt jack-stik.

Godt med muskler ombord

Inde i telefonen finder man kinesisk mekanik fremstillet af Huawei, en octa-core processor kaldet Kirin 910F.

Den ledsages af 4 gb RAM samt 64 gb lagerplads, der kan udvides via et micro-SD kort og et stort batteri med i alt 4.000 mAh i kapacitet.

Hele pakken kører med Android 9.0 Pie ombord belagt med selskabets EMUI 9 interface.

Mobilen får et 16 megapixel kamera bagpå, som assisteres af en dybdesensor til blandt andet portræteffekter, hvor baggrunden sløres.

Se også: Stjernemobilen OnePlus 7 Pro er ude: Kan kendes på sit drømme-display

Dansk debut sidst i juli

Huawei P Smart Z kommer i den danske handel i tre farver: Midnight Black, Sapphire Blue samt Emerald Green.

Debutprisen lyder på i alt 1.999 kroner når den debuterer hos Elgiganten 25. juli og hos Yousee fra 1. august.

Læs også: OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.