Artikel top billede

Vestager er blot få dage fra at åbne en sag mod Amazon

Endnu en tech-gigant kommer under EU’s konkurrencekommissærs søgelys.

Magrethe Vestager lader til at afslutte hendes tid som konkurrencekommissær med at åbne en sag mod endnu en teknologi-kæmpe.

Det amerikanske medie Bloomberg skriver, at hun, ifølge to kilder tæt på processen, blot er få dage fra at åbne en konkurrencesag mod nethandelsgiganten Amazon.

Det primære fokus for sagen vil være Amazons eventuelle misbrug af sin handelsplatform til at udkonkurrere mindre handlede på Amazons e-butik.

Den danske konkurrencekommissær har siden foråret ladet ane, at en sådan sag er under opsejling, ved blandt andet at søsætte flere forudgående undersøgelser.

Se også: Vestager om tvangsopsplitning af tech-giganterne: "Det er absolut sidste udvej"

Med en Amazon-sag vil Margrethe Vestager sætte endnu en teknologi-gigant under skærpet opsyn. Under hendes knap femårige virke som konkurrencekommissær er blandt andre Google, Qualcomm og Apple blevet pålagt milliardbøder for konkurrenceforvridende adfærd af EU-kommissionen.

Margrethe Vestagers tid som konkurrencekommissær rinder ud i oktober, hvor hun vil blive afløst af endnu ikke udpegede afløser.

Læs også: Vestager gør klar til sidste opgør med tech-giganterne efter rekordbøde til Google: Sigtekornet peger på Apple og Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere