Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Vestager om tvangsopsplitning af tech-giganterne: "Det er absolut sidste udvej"

Det vil være absolut sidste vej at tvangsopsplitte de store tech-giganter. Det slår EU-kommissær Margrethe Vestager nu fast i et interview.

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) mener ikke, at store tech-giganter som Facebook, Amazon og Google skal tvangsopdeles, hvilket ellers for nylig er blevet foreslået af den amerikanske politiker og præsidentkandidat Elizabeth Warren.

Under den store tech-konference SXSW, der i øjeblikket løber af stablen i den amerikanske by Austin, slog Margrethe Vestager i en samtale med den amerikanske tech-journalist Kara Swisher fast, at tvangsopdelinger ikke er noget, som EU-kommissionen som udgangspunkt er tilhænger af.

”Set fra et europæisk perspektiv vil det være absolut sidste udvej,” sagde den danske EU-kommissær ifølge Techcrunch og tilføjede:

”Det er et meget vidtrækkende indgreb at tvangsopdele et selskab og på den måde opbryde et privat selskab. Det vil kræve, at du har meget stærke argumenter for, at du med det tiltag vil skabe bedre resultater for forbrugerne, end du vil kunne med andre tiltag.”

Fastholder europæisk kurs

I stedet argumenterer Margrethe Vestager for, at den europæiske model med at fastsætte regler for persondata, føre monopolretssager og udstede bøder til selskaber, der misbruger deres dominerende markedsposition, er en bedre fremgangsmåde.

”Det er vores forhåbning, at det vil skabe en mere fair markedsplads, hvor ingen misbruger deres dominerende position, og hvor mindre selskaber har en fair mulighed. For måske er det blandt de mindre selskaber, at vi finder det næste store selskab med den næste gode idé til forbrugerne,” sagde hun til SXSW ifølge Techcrunch.

Skal tvinges til datadeling

I et interview med Computerworld tidligere på året slog Margrethe Vestager desuden til lyd for, at tech-giganterne i højere grad skulle dele deres data med konkurrenterne.

Ifølge Margrethe Vestager er det en af de mest interessante diskussioner, som i øjeblikket foregår i EU.

"Der mangler veje til at udøve vores dataejerskab på. Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre," sagde hun til Computerworld.

Læs også: Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere