Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Amazon, Apple, Facebook og Google indkaldt til høring om monopoldannelse i amerikansk råd

De fire tech-giganter måtte stå skoleret for et amerikansk juridisk råd, der fik mulighed for at stille en række kritiske spørgsmål.

En række af de allerstørste tech-giganter har stået skoleret omkring deres forretningspraksis.

Det amerikanske House Judiciary Committee udspurgte tirsdag amerikansk tid Amazon, Apple, Facebook og Google om sager vedrørende monopoldannelse i en høring.

En direktør fra Amazon blev blandt andet spurgt ind til beskyldninger om, at selskabet konkurrerer mod dets egne kunder og presser dem til at købe reklamer og andre services.

Det skriver Reuters.

House Judiciary Committee er et udvalg inden for USA's Repræsentanternes Hus, der fører tilsyn med loven inden for
de amerikanske domstole.

Udvalget har ingen autoritet til at straffe virksomheder.

Høringen gav dog en mulighed for at stille en række kritiske spørgsmål til giganternes forretningspraksis.

Udvalget brugte blandt andet høringen til at kræve forklaringer fra Apple om selskabets afgifter på apps og køb af gennem apps.

Facebook blev spurgt ind til en meget omskiftelige privatlivspolitik, mens Alphabets Google blev forholdt spørgsmålet om, hvorvidt rivaler bliver degraderet i søgeresultater.

Formanden for det amerikanske råd pressede navnlig Amazon på spørgsmålet om, selskabets brug af data fra konkurrenter til at sælge egne produkter.

"Du siger, at I ikke bruger data til at konkurrere med andre sælgere online. I indsamler enorme mængder data om priser, og hvad der er populært. Du siger, at I ikke bruger det på nogen måde til at promovere Amazons produkter? Jeg skal minde dig om, sir, at du er under ed," lød det fra David Cicilline til en repræsentant fra Amazon.

Amazons repræsentant argumenterede, at data kun blev brugt til at forudsige, hvad kunderne vil have og derefter tilbyde dem det uanset, hvem sælgeren måtte være.

Høringen fokuserede senere på Facebooks planer om en cryptovaluta, Libra.

Det kan du læse mere om her: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere