Artikel top billede

Amazon, Apple, Facebook og Google indkaldt til høring om monopoldannelse i amerikansk råd

De fire tech-giganter måtte stå skoleret for et amerikansk juridisk råd, der fik mulighed for at stille en række kritiske spørgsmål.

En række af de allerstørste tech-giganter har stået skoleret omkring deres forretningspraksis.

Det amerikanske House Judiciary Committee udspurgte tirsdag amerikansk tid Amazon, Apple, Facebook og Google om sager vedrørende monopoldannelse i en høring.

En direktør fra Amazon blev blandt andet spurgt ind til beskyldninger om, at selskabet konkurrerer mod dets egne kunder og presser dem til at købe reklamer og andre services.

Det skriver Reuters.

House Judiciary Committee er et udvalg inden for USA's Repræsentanternes Hus, der fører tilsyn med loven inden for
de amerikanske domstole.

Udvalget har ingen autoritet til at straffe virksomheder.

Høringen gav dog en mulighed for at stille en række kritiske spørgsmål til giganternes forretningspraksis.

Udvalget brugte blandt andet høringen til at kræve forklaringer fra Apple om selskabets afgifter på apps og køb af gennem apps.

Facebook blev spurgt ind til en meget omskiftelige privatlivspolitik, mens Alphabets Google blev forholdt spørgsmålet om, hvorvidt rivaler bliver degraderet i søgeresultater.

Formanden for det amerikanske råd pressede navnlig Amazon på spørgsmålet om, selskabets brug af data fra konkurrenter til at sælge egne produkter.

"Du siger, at I ikke bruger data til at konkurrere med andre sælgere online. I indsamler enorme mængder data om priser, og hvad der er populært. Du siger, at I ikke bruger det på nogen måde til at promovere Amazons produkter? Jeg skal minde dig om, sir, at du er under ed," lød det fra David Cicilline til en repræsentant fra Amazon.

Amazons repræsentant argumenterede, at data kun blev brugt til at forudsige, hvad kunderne vil have og derefter tilbyde dem det uanset, hvem sælgeren måtte være.

Høringen fokuserede senere på Facebooks planer om en cryptovaluta, Libra.

Det kan du læse mere om her: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere