Artikel top billede

Amazon, Apple, Facebook og Google indkaldt til høring om monopoldannelse i amerikansk råd

De fire tech-giganter måtte stå skoleret for et amerikansk juridisk råd, der fik mulighed for at stille en række kritiske spørgsmål.

En række af de allerstørste tech-giganter har stået skoleret omkring deres forretningspraksis.

Det amerikanske House Judiciary Committee udspurgte tirsdag amerikansk tid Amazon, Apple, Facebook og Google om sager vedrørende monopoldannelse i en høring.

En direktør fra Amazon blev blandt andet spurgt ind til beskyldninger om, at selskabet konkurrerer mod dets egne kunder og presser dem til at købe reklamer og andre services.

Det skriver Reuters.

House Judiciary Committee er et udvalg inden for USA's Repræsentanternes Hus, der fører tilsyn med loven inden for
de amerikanske domstole.

Udvalget har ingen autoritet til at straffe virksomheder.

Høringen gav dog en mulighed for at stille en række kritiske spørgsmål til giganternes forretningspraksis.

Udvalget brugte blandt andet høringen til at kræve forklaringer fra Apple om selskabets afgifter på apps og køb af gennem apps.

Facebook blev spurgt ind til en meget omskiftelige privatlivspolitik, mens Alphabets Google blev forholdt spørgsmålet om, hvorvidt rivaler bliver degraderet i søgeresultater.

Formanden for det amerikanske råd pressede navnlig Amazon på spørgsmålet om, selskabets brug af data fra konkurrenter til at sælge egne produkter.

"Du siger, at I ikke bruger data til at konkurrere med andre sælgere online. I indsamler enorme mængder data om priser, og hvad der er populært. Du siger, at I ikke bruger det på nogen måde til at promovere Amazons produkter? Jeg skal minde dig om, sir, at du er under ed," lød det fra David Cicilline til en repræsentant fra Amazon.

Amazons repræsentant argumenterede, at data kun blev brugt til at forudsige, hvad kunderne vil have og derefter tilbyde dem det uanset, hvem sælgeren måtte være.

Høringen fokuserede senere på Facebooks planer om en cryptovaluta, Libra.

Det kan du læse mere om her: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.